Почти цяла България днес е в опасни кодове за силен

...
Почти цяла България днес е в опасни кодове за силен
Коментари Харесай

Метеоролозите с предупреждение за Пловдив и областта

Почти цяла България през днешния ден е в рискови кодове за мощен вятър, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология п. За Пловдивска област е разгласен "жълт " код.

Днес облачността ще е по-често забележителна и основно в планинските региони ще има превалявания от дъжд. Ще духа сдържан стремителен южен вятър, който северно от планините краткотрайно ще се усилва до плевел. Остава топло с оптимални температури - сред 13° и 18°, малко по-ниски в крайните северозападни региони.
Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за февруари и ще продължи да се намалява.

В планините ще доминира облачно време с валежи от дъжд, над 2200 метра - от сняг. Ще е прохладно, със мощен по билата - плевел югозападен вятър. Температурите ще се покачат и оптималната на височина 1200 метра ще е към 11°, на 2000 метра - към 4°.

По Черноморието облачността ще е забележителна, съвсем без превалявания. Ще духа сдържан до мощен юг-югозападен вятър. Максималната температура на въздуха ще е 13-16°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, в намерено море увеличаване до 4 бала.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР