Почти три месеца след началото на 2019 г. община Асеновград

...
Почти три месеца след началото на 2019 г. община Асеновград
Коментари Харесай

Две акции по улов на бездомни кучета в Асеновград този месец

Почти три месеца след началото на 2019 година община Асеновград към този момент има подписан контракт за улов на безстопанствени кучета. През март е планувано осъществяването на две акции, една от които се чака да бъде осъществена през днешния ден (14.03.19 г.). " Разбирам и е обикновено асеновградчани да реагират против бездомните кучета. Но би трябвало да се знае, че общинските управляващи имат ангажимент да третират рисковите четириноги, а останалите могат единствено да бъдат обезпаразитени, кастрирани и маркирани, само че няма по какъв начин да ги скрием от публичните места ", уточни градоначалникът Емил Караиванов, като моли да не се изоставят домашни четириноги по улиците.
Припомняме, че един от последните сигнали, получени в общината, е от 25.01.19 година Тогава бе съпбщено за нападателно куче в квартал " Баделема ". Екипът от Пловдивския комплекс се е отзовал и е направил улов на четириногото. След прегледи е постановено то да бъде евтаназирано, точно поради държанието си. Към днешна дата читатели на Actualno.com още веднъж сигнализираха за проблем с бездомни кучета в същия квартал. По думите им, животните се спускали против преминаващите хора. А родителите от региона се страхували да пуснат децата си да играят в единствената детска площадка, защото кучетата обитавали в непосредствена непосредственост до нея. Майки и бащи се канят да провеждат подписка, която да внесат пред градската администрация, защото казусът с уличните кучета в квартал " Баделема " съществува от години.
Последният плануван улов на бездомни кучета през предходната година в Асеновград бе на 14.12.18 година Тогава са уловени общо шест животни от квартал " Запад " и улиците " Речна " и " Рилска ", както и в региона на жп гарата и Общинския пазар.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР