Почти три години заедно с екипа ми работихме в посока

...
Почти три години заедно с екипа ми работихме в посока
Коментари Харесай

Кандидатът за кмет на Сапарева баня Калин Гелев: Успяхме да изплатим 2 млн. лв. стари задължения и да стабилизираме финансово Общината

Почти три години дружно с екипа ми работихме в посока излекуване и стабилизиране на финансовото положение на Общината, знаете по какъв начин я заварихме. Успяхме да излезем от Оздравителния проект и през последната година и половина това стана очевидно, тъй като задвижихме много инфраструктурни планове. Това съобщи по време на срещи с поданици на Сапарева баня и прилежащите обитаеми места претендентът за кмет от ГЕРБ Калин Гелев. По време на срещите Гелев срещна гласоподавателите с изпълнените от него и екипа му планове, настоящи задания, както и компликациите, с които се е наложило да се оправят, оповестяват от пресцентъра на ГЕРБ.

В началото на мандата Общината е била във финансова рецесия, по тази причина първата задача на Кмета и неговия екип е било превъзмогването ѝ. „ С подхванатите дейности успяхме да увеличим личните доходи на Общината и да затегнем финансовата дисциплинираност. Паралелно с това изплатихме остарели отговорности в размер на 2 000 000 лева Всичко това докара до изваждане на Сапарева баня от листата на общините с финансови усложнения “, изясни Калин Гелев. Той уточни, че на общината са отпуснати и спомагателни средства в размер на 1 500 000 лева за рехабилитация и ремонт на уличната мрежа.

След направените промени на ЗПФ при започване на 2016 година общините не могат да поемат задължения без обезпечено финансиране. „ Това докара до ограничение на опциите на Общината да работи за реализацията на заложените в предизборната стратегия планове. Въпреки всички компликации и дребното време, с което разполагаше Общината, бяха осъществени няколко по-значими плана “, разяснява още Калин Гелев. Кандидатът за кмет от ГЕРБ даде за образец модернизацията на Детска градина „ Св. Анна”, ремонта на СУ „ Христо Ботев” по Национална стратегия „ Оптимизация на учебната мрежа “, построения контейнер за минерална вода и полагането на асфалт на 15 улици в общината.

Досегашният градоначалник уточни още построяването на кръгово кръстовище и асфалтиране на поляната в с. Овчарци, образуване и осъществяване на 32-рото Световно състезание по планинско тичане, построените свързващи водопроводи от контейнер „ Висока зона” за кв. Гюргево и южните квартали на гр. Сапарева баня.

По време на управническия мандат на Гелев и екипа му бе санирана постройката на Поликлиниката, бе построена второстепенна канализационна мрежа на ул. „ Липа” и „ Славяни”, както и реконструиран градският парк „ Николай Хайтов”.

Калин Гелев изясни, че ще бъдат рехабилитирани улиците „ Липа”, „ Славяни” и „ Гюрица”, за които има 100% обезпечено финансиране от ДФЗ. В развой на реализация е и построяването на асансьор за постройката на поликлиниката.

„ Винаги сме се старали да работим в полза на всяко обитаемо място от общината, както и в интерес на неговите поданици “, уточни Калин Гелев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР