Почти толкова важно, колкото самото физическото упражнение, разтягането трябва да

...
Почти толкова важно, колкото самото физическото упражнение, разтягането трябва да
Коментари Харесай

Как разтягането ни помага

Почти толкоз значимо, колкото самото физическото упражнение, разтягането би трябвало да поставя завършек на всяка подготовка, без значение от нейната активност.

На всички е известно от какъв брой огромно значение е подготовката или така наречен разгрявка преди главната ни спортна интензивност, която оказва помощ да избегнем илизшни пострадвания. Но доста от нас подценяваме разтяганията след трениворки, които са от значително значение за възобновяване еластичността на мускилите.

Упражненията за ставна пъргавина и стречинг ни оказват помощ да увеличим и обсега на придвижване, като благоприятстват потока на синовиалната течност, виновна за вярното смазването на ставите.

Само 20 минути дневно са задоволителни, с цел да ни накарат да се усещаме по-добре, като разтяганията (определените пози) могат да се задържат за осем или 10 вдишвания, даже и няколко минути, разкриват от Hola. Да стартираме, като преминем през няколко просто извършения.

Разтягане на гърба

 Снимка 368841

Тази позиция оказва помощ за разпъване на целия гръбнак, както и долната част на гърба, ръцете, раменете и бедрата, като в същото време спомага за понижаване на напрежението и умората.

Крава-котка



Това просто упражнение е изключително целесъобразно да даде подвижност на гърба, както и на лумбалните мускули, което ще подсигурява поддържането на съответна стойка на тялото. Препоръчително е да се вършат най-малко пет вдишвания и издишвания или пет " крави " и пет " котки ".

Силата на облия поясен мускул


 Снимка 368842

Облият поясен мускул, който свързва долната част на гърба с краката, е един от главните стабилизатори на тялото. Неговото редуциране може да аргументи обилни проблеми с гърба, тъй че запазването му във форма е от значително значение. Препоръчително е да задържим в тази поза (показана нагоре на картинката) няколко дълбоки вдишвания, след което да сменим крайници.

Задните мускули на краката

 Снимка 368850

Задните мускули на краката по-рядко се разтягат, тъй че поддържането на еластичност в тях е от значително значение за отбягване на пострадвания на коляното и бедрата.

При това упражнение, при което държим гърба на 90 градуса и се опитваме да докоснем пръстите на краката си, които са в позиция шпиц, се получава отлично разпъване освен на задните мускули на бедрата, само че и на прасците, че даже и на гърба.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР