Почти тихо и предимно слънчево ще се задържи времето днес.

...
Почти тихо и предимно слънчево ще се задържи времето днес.
Коментари Харесай

Необичайно високи температури през първата седмица на 2024 г.

Почти безшумно и най-вече слънчево ще се задържи времето през днешния ден. С по-значителна облачност, тук-там и с понижена видимост, ще бъде в крайните южни региони от страната.

Максималните температури ще бъдат сред 9° и 14°, в София към 10°.

Към среднощ в множеството региони ще бъдат сред 2° и 7°, в София към 2°. Безоблачно ще се задържи и през нощта в северозападната половина от страната. В останалите региони облачността ще е забележителна и ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток, в следобедните часове ще се ориентира от югозапад.

Преди обяд в Горнотракийската равнина, по Черноморието и поречието на Дунав ще бъде с ниска облачност или мъгла, само че видимостта бързо ще се усъвършенства и денем облачността ще е раздрана. Максималните температури ще останат без смяна - сред 9° и 14°, в София към 9°, на морския бряг от 12° до 15°.

Сутринта тук-там и там видимостта ще е понижена, а денем облачността ще е по-често забележителна. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток, който до вечерта ще се ориентира от югозапад. Вълнението само че морето ще бъде едва.

Облачността в планините и на следващия ден ще бъде раздрана, като по-значителна ще се задържи в Странджа и Сакар. Вятърът от югозапад ще се усили, до вечерта ще се ориентира от запад-северозапад. Температурите в курортите ще са в шиорки граници - от 0­° на Алеко до 10° в Пампорово.

С извънредно високи температури ще бъде и през първата седмица от 2024 година. Облачността ще е променлива, по-значителна във вторник, сряда и петък, когато тук-там едва ще превали дъжд, в планините над 1800 метра сняг. Минималните температури през интервала ще бъдат сред 0° и 5°, а оптималните сред 7° и 12°.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР