Почти сигурно предстоящите двубои на България от плейофите за класиране

...
Почти сигурно предстоящите двубои на България от плейофите за класиране
Коментари Харесай

България със сигурност губи и малкото си предимство за мачовете тази есен

Почти несъмнено идните дуели на България от плейофите за класиране на Евро 2020 и шампионата Лига на нациите ще се играят пред празни трибуни. Това стана ясно от думите на шефа на Медицинската комисия към УЕФА Тим Майер, който разяснява по какъв начин ще се действа в изискванията на пандемия. Очаква се УЕФА да разгласи решението си публично до дни.

Груповата фаза на Лигата на нациите би трябвало да се организира сред 3 септември и 18 ноември, като на отбора на Георги Дерменджиев му предстоят семейства на Република Ирландия, Уелс и Финландия. На 8 октомври пък България има и домашен мач с Унгария в плейофите за класиране на EП, а при триумф ще приемем на 12 ноември спечелилия от дуела сред Исландия и Румъния. Според Майер това, че в някои страни се позволяват ентусиасти за срещите от локалното състезание, няма да важи за интернационалните срещи.
 България приема Ирландия на 3 септември, ето програмата за Лигата на нациите
“В обособените страни е по-лесно да контролираш нещата и надлежно да се позволяват ентусиасти в локалните шампионати, само че на интернационалната сцена е комплицирано - съобщи доктор Майер пред DPA. - В момента виждаме хора по стадионите в Сърбия и Беларус, само че шампионатите под егидата на УЕФА следват и правилниците на УЕФА. Затова не би трябвало да има почитатели, в случай че по този начин се реши.”

Самият той беше отпред на работна група, която изготви прецизните хигиенични протоколи за рестарта на Бундеслигата в средата на месец май. Тези протоколи са следвани и от други европейски шампионати. Майер посочи, че актуалният вид на Бундеслигата не е използван за цялостен сезон.
" Няма по какъв начин цяла година да прилагаме протоколите от тези девет кръга. Сигурен съм, че все в миналото ще получим ваксина и стадионите още веднъж ще бъдат цялостни, само че това ще отнеме време. Просто не знам по какъв начин ще се развие тази пандемия и дали ще има втора вълна. Трябва ни ново мислене, което да признава неизбежното съществуване на COVID-19 и надлежно да има метод на противопоставяне ", добави той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР