Почти сигурно Барселона няма да защити титлата си в Ла

...
Почти сигурно Барселона няма да защити титлата си в Ла
Коментари Харесай

Лео Меси се нуждае от почивка, анализират в Испания

Почти несъмнено Барселона няма да отбрани купата си в Ла Лига и това е идеална опция Лионел Меси най-сетне да си отдъхне. След подновяването на шампионата в Испания лидетът на каталунците не е почивал нито минута. Ла Пулга е взел присъединяване във всички 9 мача на отбора в сгъстения график и това му се отразява отрицателно. Треньорът Кике Сетиен не смееше да остави Лео запаса, тъй като тимът не играе добре и е извънредно подвластен от аржентинеца.
Lionel Messi becomes the first player in La Liga history to register 20+ goals and 20+ assists in a single season pic.twitter.com/EC7z5kiPAW
— ESPN FC (@ESPNFC) July 11, 2020 “Марка” обаче обръща внимание, че съвсем всички индикатори на играча са надолу спрямо тези преди експлоадирането на пандемията. За 9 срещи Меси е осъществил единствено 3 попадения, като 2 от тях са от дузпи. По-малко са и отправените от него брой удари към вратата, както и направените сполучливи дрибли. Лео бърка повече и в подаванията, а само по-добре се показва в асистенциите.

Ако на следващия ден вечер Реал Мадрид надвие Гранада, отборът на Зинедин Зидан отново ще има 4 точки преднина при оставащи към този момент единствено два кръга, което евентуално ще накара Сетиен да остави Меси на пейката най-малко за един от заключителните два дуела. Нападателят ще се нуждае от време за отмора и възобновяване, тъй като след по-малко от месец Барса възобновява борбата в Шампионската лига.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР