Почти седем от всеки десет интернет потребители е Европейския съюз

...
Почти седем от всеки десет интернет потребители е Европейския съюз
Коментари Харесай

Графика на деня: Българите са сред най-рядко пазаруващите онлайн потребители в ЕС

Почти седем от всеки 10 интернет консуматори е Европейския съюз са пазарували онлайн през последните 12 месеца, демонстрират данни на Евростат за потреблението на осведомителни и информационни технологии от семействата и физическите лица през 2017 година

Българите са измежду най-скептичните във връзка с интернет покупките консуматори – едвам 27% от тях са купували артикули и услуги онлайн, като по този индикатор страната изпреварва единствено Румъния, където делът е 23%. На противоположния полюс са хората във Англия и Швеция, където надлежно 86% и 84% от потребителите на световната мрежа са я употребявали за покупки през миналата година.

Дрехите и спортните артикули са най-предпочитаните неща от младежите на възраст сред 16 и 24 години – общо 71% от покупките им са от тези категории. Във възрастовата група 25-54 година най-често се купуват артикули за дома (50%), до момента в който при най-възрастните консуматори (55-74 г.) най-предпочитани са били пътуванията и ваканционните нощувки (57%).
Илюстрация
Увеличаване
Автор: Капитал Смаляване
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР