Почти приключи репатрирането на европейците, намирали се извън ЕС в

...
Почти приключи репатрирането на европейците, намирали се извън ЕС в
Коментари Харесай

Почти всички блокирани от епидемията в чужбина европейци са прибрани у дома

Почти завърши репатрирането на европейците, намирали се отвън Европейски Съюз сега на затваряне на границите, поради ограниченията против разпространяването на ковид. Това съобщи в събота ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел, представен от Франс прес.

В кулминационната точка на международната здравна рецесия близо 600 000 жители на Европейски Съюз не са можели да се върнат в Европа и са били блокирани в чужбина, означи висшият представител по външната политика, представен от в. немския " Велт ".

" На 1 май бяхме върнали над 550 000 европейци при фамилиите им ", което значи над 90 на 100, акцентира Борел.

" Ще продължим да работим, с цел да помогнем на 10-те на 100 от европейците, които към момента не са се качили на противоположните полети ", даде обещание той, като означи, че огромната интервенция по репатриране демонстрира, че " Европейски Съюз може да реагира бързо и ефикасно в непредвидени обстановки и да оказва помощ на жителите си ".

Връщането на 50-те хиляди оставащи европейци обаче остава комплицирано, отбелязва в. " Велт ", като показва образеца с Мароко, чиито управляващи не дават позволение за приземяване. Други страни са Филипините, Камерун и Индия, в които достъпът до летищата е сложен заради засилени ограничаващи ограничения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР