Почти половината пълнолетни българи имат проблеми с правилото за пълния

...
Почти половината пълнолетни българи имат проблеми с правилото за пълния
Коментари Харесай

50% от българите не знаят кога се пише пълен и кратък член

Почти половината пълнолетни българи имат проблеми с правилото за цялостния и късия член в езика ни. 53% от хората у нас са на мнение, че не е нужно да си чел доста книги, с цел да живееш добре.

53 на 100 пък не утвърждават метода, по който се организират абитуриентските балове.

Това са част от изводите от предизвикателните и любопитни въпроси, които „ Галъп интернешънъл “ зададе в навечерието на Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност. Агенцията заложи няколко знака в постоянното си ежемесечно проучване „ лице в лице “, извършено от 11 до 18 май измежду 816 души.

Изследването е представително за пълнолетното население на страната. Абсолютното оптимално отклоняване е ± 3.5% при 50% дялове. 1% от извадката е еднакъв на към 55 хиляди души. Тази изследователска стратегия е позната като „ Политически и стопански показател на „ Галъп интернешънъл “.

35% от българите не са съгласни с болшинството за четенето. Останалите се двоумят.

„ Галъп интернешънъл” попита по какъв начин е вярно да се напише: „ Магазина се реалокира “ или „ Магазинът се реалокира “. Възможна беше и „ уловката “ „ И двете са правилни “. 53% дадоха верния отговор, 16% заложиха на „ магазина “, а 15% - на това, че и двете са правилни. 16% споделиха, че не знаят.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР