Почти половината от водещите експерти по външна политика смятат, че

...
Почти половината от водещите експерти по външна политика смятат, че
Коментари Харесай

„Ефектът на бумеранга“: До 10 години Русия може да се разпадне

Почти половината от водещите специалисти по външна политика считат, че Русия ще се трансформира в провалена страна или ще се разпадне до 2033 година Голям брой анализатори пък чакат Китай да се опита да си върне Тайван със мощ, демонстрира ново изследване на Atlantic Council, което предвижда идно десетилетие на световни разтърсвания, написа FT.

Данните демонстрират, че 46% от 167 специалисти, взели участие в изследването, считат, че неуспехът на Русия или разпадането ѝ може да се случи в идващите 10 години. В обособен въпрос 40% показват, че Русия като страна може да се разпадне по аргументи като " гражданска война, революция или политическа дезинтеграция " през същия интервал от време.

Украйна ясно акцентира опцията за вътрешни проблеми на Русия и опцията самата война да има резултата на бумеранга освен за ръководството ѝ, само че и за страната като цяло “, споделя Петер Енгелке, зам.-директор по прогнозите в Atlantic Council, оказал помощ да се сътвори и пояснява изследването.

Официални лица от Запада настояват, че Русия е доста отслабена от нашествието в Украйна преди 11 месеца, в това число от глобите и контрола върху износа. Икономистите имат вяра, че индустриалният потенциал на Москва непрестанно понижава вследствие на наказателни ограничения, връщайки страната десетилетия обратно.

Руският президент Владимир Путин стартира обществено да признава, че Москва е изправена пред неуспехи в Украйна и че спорът ще отнеме дълго време. Съединени американски щати и западните му съдружници дадоха обещание да поддържат Украйна, колкото е нужно, като всички страни считат, че войната ще продължи години наред.

Макар Европа да изживява най-големия си спор на земя от Втората международна война насам, множеството специалисти в изследването споделят, че не имат вяра, че Русия и НАТО ще се ангажират директно във боен спор през идващото десетилетие.

Въпреки това, подкрепяйки все по-злокобните предизвестия на американски представители, че Китай ще стартира военна атака, с цел да си върне Тайван, 70% от интервюираните предвиждат, че Пекин ще направи това през идващите 10 години.

Американските военни командири показват 2027 година - 100-та годишнина от основаването на Китайската национална освободителна войска - като допустима дата за нашествието. Някои представители обаче ускоряват предизвестията си за желанията на Пекин през последната година и споделят, че нападението може да се случи преди 2024 година

От друга страна, американският президент Джо Байдън непрестанно споделя, че Вашингтон ще пази Тайван от китайска офанзива, въпреки че в исторически проект Съединени американски щати са се опитвали да избегнат отговор на въпроса какво биха създали, с цел да възпрат двете страни от деяние.

Други констатации рисуват картина на световен безпорядък. Почти 90% от респондентите имат вяра, че най-малко още една страна ще се снабди с нуклеарно оръжие до 2033 година А 68% от тях споделят, че има най-голяма възможност това да бъде Иран. На този декор вероятностите за възкръсване на нуклеарна договорка сред шестте водещи международни сили и Иран стават все по-мрачни. Малко оптимизъм идва обаче от обстоятелството, че съгласно 58% от специалистите нуклеарните оръжия ще останат неизползвани през идващите 10 години.

Експертите по външна политика чакат още прочут крах на Съединени американски щати. Макар че 71% от интервюираните предвиждат, че Съединени американски щати ще продължи да бъде водещата военна мощ в света до 2033 година, единствено 31% имат вяра, че Щатите ще бъдат номер едно дипломатическа мощ, а 33% - водеща икономическа мощ.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинРусия Владимир Путин война в Украйна неуспех нуклеарно оръжие Китай Тайван ПоследниНай-четениПолитика 88 „ Ефектът на бумеранга “: До 10 години Русия може да се разпадне Компании 320 Новината за Джак Ма изстреля акциите на куп компании нагоре Пазари 184 Светът презира мощния $, само че не може без него Политика 328 Радев желае да знае дали Политическа партия ще се сдобри с ГЕРБ Компании 10795 „ Да развием бизнес тук, не в чужбина “: Двама братя и тяхното ателие в с. Окорш Хай-тек 10739 6G може да употребява хората като източник на сила Компании 9840 Репресираният Джак Ма се отхвърля от контрола върху Ant Group Личности 3539 „ Ще си пандизчия или милионер “: Защо Брансън напуща учебно заведение на 15 Всички новиниОще от ПолитикаВиж всички Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР