Почти половината от работниците под 40 години искат да се

...
Почти половината от работниците под 40 години искат да се
Коментари Харесай

Работниците под 40 мечтаят за пенсия преди да станат на 60. Възможно ли е?

Почти половината от служащите под 40 години желаят да се пенсионират преди да навършат 60, демонстрира нов отчет, показан на Световния стопански конгрес (WEF).

В отчета се споделя, че това е " доста разминаване " с действителността, която ги чака в реалност, оповестява CNBC.

Документът включва резултатите от световно изследване на настройките за пенсиониране, извършено измежду близо 400 души.

" На процедура прекратяването на трудовата активност на толкоз ранна възраст ще задълбочи разликата в спестяванията и целевия приход при пенсиониране. То може да бъде нездравословно и на макроикономическо ниво заради намаление на нивото на присъединяване в пазара на труда ", изяснява WEF.

През последните години доста страни, в това число Обединеното кралство и Франция усилиха държавната пенсионна възраст заради опасения, включващи неналичието на спестявания измежду пенсионерите и разноските за финансиране на пенсиите, защото хората живеят по-дълго.

Това обаче провокира вълна от необятно публично неодобрение и гневни реакции, които ескалираха в всеобщи демонстрации, напомня CNBC.

Резултатът от цитираното изследване се трансформира доста, когато се преглеждат цялостните данни, включващи всички възрасти. 40% декларират, че биха желали да продължат да работят и откакто навършат 65 години.

Що се отнася до финансовата подготовка за бъдещето, 55% от интервюираните декларират, че нямат задоволително спестени пари за пенсиониране или не са сигурни.

Около 37% от хората под 40 години също не са се замислили какъв брой пари ще им трябват, когато спрат да работят, сочи изследването.

Все отново интервюираните биха се чувствали удобно, в случай че при пенсионирането си живеят под сегашната си заплата.

" Респондентите над 40-годишна възраст наподобяват по-доволни от по-ниски равнища на заменяне на приходите при пенсиониране: 39% от тях показват, че желаят да получат една трета или половината от заплатата си, в съпоставяне със единствено 25% от тези на възраст под 40 години ", се споделя в отчета.

Когато се преглеждат всички възрастови групи дружно, 38% декларират, че в идеалния случай биха имали разполагаем най-малко две трети от настоящето си заплащане на по-късен стадий от живота си, до момента в който 30% декларират, че биха желали то да бъде същото или по-високо от настоящия им приход.

Според Световния стопански конгрес обаче съществува огромна разлика сред приходите, които бъдещите пенсионери биха желали да получат и тези, които се чака да получат в реалност.

Това може да се реализира посредством по-дълъг трудов стаж, повече спестявания, примиряване с по-малко пари при пенсиониране и вложение с мисъл за по-висок риск и по-висока възвръщаемост.

Предпазливостта е от основно значение, безапелационни са икономическите специалисти.

" Всеки от тези лостове или композиция от тях има обилни стопански, обществени и политически последствия ", се споделя в отчета. Посочва се още, че измежду по-младите генерации има известни финансови терзания.

45% от интервюираните на възраст под 40 години считат, че ще им се наложи да оказват помощ на по-възрастните с пари. 38% от хората в Северна Америка чакат да дават финансова поддръжка на по-възрастните, спрямо 28% от европейците и 39% от дамите против 35% от мъжете.

" Респондентите от бялата раса са съвсем два пъти по-малко склонни да се нуждаят от финансова поддръжка за по-възрастните членове на фамилията спрямо другите раси ", се добавя в отчета.

Две трети от интервюираните също по този начин декларират, че чакат да поставят грижи за по-възрастните членове на фамилията, което от своя страна може да повлияе на личната им финансова непоклатимост, се отбелязва още в отчета.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР