Почти половината от гражданите на ЕС смятат, че ваксините често

...
Почти половината от гражданите на ЕС смятат, че ваксините често
Коментари Харесай

Забелязва се засилено разпространение на фалшиви новини за ваксините

Почти половината от жителите на Европейски Съюз считат, че имунизациите постоянно водят до съществени странични резултати. Това демонстрира проучване на Евробарометър, оповестено през днешния ден в Брюксел по време на първата по рода си среща на високо ниво по въпросите на имунизацията, проведена от Европейската комисия и Световната здравна организацията. В срещата взе участие и кралицата на Белгия Матилде. Десислава Апостолова по тематиката.

През последните години се вижда засилено разпространяване на подправени вести за имунизациите, най-много в обществените медии. С това от Еврокомисията си изясняват възходящото съмнение към имунизациите.

38 на 100 от европейците считат, че имунизациите предизвикват болесттите, от които би трябвало да защищават, а 31 % са на мнение, че те отслабват имунната система.
Жан-Клод Юнкер - ръководител на Европейската комисия: Няма опрощение за това в развъртян свят като нашия деца към момента да умират от заболявания, които от дълго време трябваше да бъдат изкоренени. По-лошото е, че решението е в ръцете ни, само че не го използваме на 100 %. Благодарение на имунизациите годишно се заобикалят 2 до 3 млн. смъртни случая.
Според Световната здравна организация намаляващото доверие във имунизациите е една от десетте закани пред здравето в международен мащаб през 2019 година

Според специалистите имунизациите са безвредни и ефикасни и хората не би трябвало да се съмняват в това.
Тедрос Адханом Гебрейесус - общоприет шеф на Световната здравна организация: Морбили се завръща с огромна скорост по целия свят. През предходната година случаите се усилиха двойно спрямо 2017, а за изтеклите месеци на тази година докладваните случаи на морбили в света са достигнали най-високия си брой от 2006 година насам.
Европейската комисия и Световната здравна организация приканиха обществените медии и интернет платформите да подхващат дейности против разпространението на подправени вести, свързани с виксинирането. Като тази, че имунизациите могат да причинят аутизъм.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР