Почти половината от европейските шофьори смятат, че основният риск свързан

...
Почти половината от европейските шофьори смятат, че основният риск свързан
Коментари Харесай

Кои са основните рискове през зимата според европейските шофьори

Почти половината от европейските водачи считат, че главният риск обвързван с шофиране през зимата е превишената скорост. На второ място по заплаха множеството водачи дефинират заснежените и хлъзгави пътища. Когато били запитани за опциите за усъвършенстване на сигурността през зимата, най-често срещаният отговор бил използването на качествени зимни гуми. Това демонстрира изследването, извършено в пет страни (Германия, Франция, Италия, Полша и Чехия) и поръчано от производителя на гуми " Нокиан тайърс ".

Опасността обвързвана с прекомерно високата и несъобразена скорост е била изключително ясно подчертана от поляци и германци (съответно 57% и 56% от анкетираните). Това също е главен рисков фактор през зимния интервал и съгласно чехите (52%) и италианците (43%).

Единствено френските водачи регистрират заснежените и хлъзгави пътища като главен рисков фактор (45%), а 32% от интервюираните французи считат, че шофирането с несъобразена скорост е допустимо най-опасното държание на пътя.

В другите страни, взели участие в изследването, заледеният път е втората най-голяма заплаха (с изключение на Германия). Третият максимален рисков фактор за европейските водачи е неналичието на задоволителна отдалеченост от автомобила начело. Този проблем е посочен най-вече от германци (до 50%, спрямо 25% до 33% в други държави).

 Кои са главните опасности през зимата съгласно европейските водачи
© Nokian tyres

Средно единствено 29% от интервюираните показват износването на гумите като сериозна заплаха на пътя, което води този фактор на ниската осма позиция измежду рисковите фактори. Същевременно когато са запитани за опциите за усъвършенстване на сигурността през зимата, водачите най-често показват използването на зимни гуми (почти 2/3 от запитаните, с съвсем 80% в Италия). Вторият най-хубав метод да се усъвършенства сигурността е да се ревизира дълбочината на протектора, а на трето място е поддръжката на спирачната система.

Струва си да се означи, че единствено 14% от интервюираните водачи считат, че веригите за сняг са фактор за усъвършенстване на сигурността.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР