Почти половината от британците смятат, че принц Чарлз трябва да

...
Почти половината от британците смятат, че принц Чарлз трябва да
Коментари Харесай

Принц Чарлз трябва да се оттегли и да остави Уилям да бъде крал: Половината от британците

Почти половината от британците считат, че принц Чарлз би трябвало да се отдръпна и да остави сина си принц Уилям да стане крал, сочи изследване.

Проучването на Ipsos откри, че 42% от хората считат, че престолонаследникът би трябвало да се отдръпна, с цел да може Уилям да заеме престола.

За съпоставяне, 24% считат, че принцът на Уелс не би трябвало да отстъпва място на херцога на Кеймбридж, а 29% нямат мощни усеща по въпроса.

Проучването обаче демонстрира също, че 48% от хората в Обединеното кралство към момента имат вяра, че Чарлз ще се оправи добре със задачата си, до момента в който 19% считат, че той ще се оправи зле, а 27% - че няма да се оправи нито добре, нито зле.

 

 Проучването, което включваше интервюиране на представителна извадка от 2055 пълнолетни британци на 24 и 25 март, откри също, че делът на хората, които гледат позитивно на Чарлз, се е нараснал от 2018 година насам до 43% - с 11 процентни пункта. Повече от една трета (36%) считат същото за херцогинята на Корнуол.

Но британците са доста по-склонни да имат положително мнение за кралицата, която се прави оценка позитивно от 69%, за Уилям, който се прави оценка позитивно от 64%, и за херцогинята на Кеймбридж, която се прави оценка позитивно от 60%.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР