Почти половината от американските военни смятат, че Америка скоро ще

...
Почти половината от американските военни смятат, че Америка скоро ще
Коментари Харесай

Military Times: Американските военни очакват голяма война още през 2019 година

Почти половината от американските военни считат, че Америка скоро ще бъде въвлечена в огромен боен спор. За това свидетелства социологическо изследване, оповестено в Military Times, представен от Блиц.

Според резултатите от проучването 46 % от американските военни считат, че страната им ще вземе присъединяване във война в течение на идната година. Промяната в публичното мнение с течение на времето в тази посока е показателна. Миналата година е било извършено сходно изследване, само че тогава едвам 5% от военните в Съединени американски щати са считали, че страната ще взе участие в спор.

Повечето от интервюираните - 71% са уверени, че в при една такава допустима война съперник на Америка ще е Русия, на второ място с 69% са сложили Китай. За съпоставяне през 2017 година Русия е била определена от 53%, а Китай - от 45.

В същото изследване военните специалисти са показали като съществена опасност за националната сигурност кибертероризмът - цели 89 % от интервюираните считат по този начин. Според тях американската войска не е добре готова, с цел да се опълчи на сходни офанзиви.

От друга страна половината от допитваните считат, че Америка няма да бъде вкарана в сериозен боен спор. 

Резултатите от допитването демонстрират, също по този начин, че американските военни са престанали да считат за сериозна опасност Северна Корея, повода за което е политиката на Тръмп във връзка с КНДР.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР