Почти половината италианци подкрепят идеята да ги управлява човек с

...
Почти половината италианци подкрепят идеята да ги управлява човек с
Коментари Харесай

Половината италианци искат лидер, който не се съобразява с парламент и избори

Почти половината италианци поддържат концепцията да ги ръководи човек с желязна ръка, който не се интересува от парламент и избори. Това демонстрира публикувано в петък социологическо изследване, хвърлящо сянка на подозрение над това какъв брой устойчива е демокрацията в тази огромна европейска страна, добавя " Ройтерс ".

Институтът Censis сподели в изследването си, че 48.2% от интервюираните мислят, че държавното управление би трябвало да се предвожда от нещо като Месия, която да не се преценява с това, че би трябвало да дава пояснение за дейностите си.

Сред бедните и хората с ниско обучение този дял е още по-висок - 67% измежду популацията, несъмнено като работническа класа.

Недоверието в към политиката в Италия нараства през последните години, а извънредно десни партии натрупат известност. Хронично стагниралата стопанска система не съумява да си върне изгубеното при последната финансова рецесия от преди 10 години.

Сред извънредно десни групировки към момента има поддръжка за фашисткия деспот от 20-те и 30-те години на предишния век Бенито Мусолини. Сувенири, напомнящи за него и това време, се продават свободно в някои магазини.

" Призовавам италианците да ми дадат цялостна власт, с цел да свършим това, което сме дали обещание ", сподели през август Матео Салвини, водачът на националистите от Лига. Той изтегли партията си от държавната коалиция за да провокира предварителни избори, само че не съумя и в този момент е в съпротива.

Но партията остава най-популярната с към 33% поддръжка. Крайно десният ѝ съдружник " Италиански братя " е с към 10% поддръжка, което значи, че дружно биха могли да завоюват властта при предварителни парламентарни избори.

Допитването на Censis сподели още, че 69% от италианците дефинират като " неустановеност " главното чувство, което изпитват за бъдещето. Едва 13.8% са оптимисти, а 17.2% - песимисти.

Следвоенната история на Италия е известна с късия живот на държавните управления - междинната им дълготрайност е едвам 1 година, а и съединената едвам преди 3 месеца ръководеща коалиция към този момент има напрежение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР