Почти половината германци искат Ангела Меркел да подаде оставка, информира

...
Почти половината германци искат Ангела Меркел да подаде оставка, информира
Коментари Харесай

Почти половината германци искат Ангела Меркел да подаде оставка

Почти половината германци желаят Ангела Меркел да подаде оставка , осведоми ДПА, базирайки се на социологическо изследване.

Сондаж на YouGov демонстрира, че 43% от интервюираните германци желаят Меркел да напусне канцлерския пост . Но същото проучване разкрива, че 42% от респондентите желаят канцлерът да остане на поста си , до момента в който 15% не могат да отговорят.

 Социалдемократите в Германия се приготвят за нови избори
Социалдемократите в Германия се приготвят за нови избори

Началото на септември се преглежда като най-вероятната дата

Изненадващо Меркел е най-популярна измежду гласоподавателите , които поддържат Зелената партия. 2/3 от тях считат, че Ангела Меркел би трябвало да остане на поста.

63% от гласоподавателите, поддържащи консерваторите на канцлера, желаят Меркел да остане на поста, до момента в който 27% са на мнение, че би трябвало да си върви.

48% от гласувалите за Левицата поддържат Меркел да остане на лидерския пост. Тя е най- непопулярна измежду гласоподавателите , подкрепящи " Алтернатива за Германия " - единствено 6% желаят да остане.

Според сондажа множеството германци не имат вяра, че обединението ще се разпадне поради разногласието измежду консерваторите по въпроса за миграцията. Само 32 на 100 споделят, че обединението ще падне.

Но половината от интервюираните не имат вяра, че обединението ще просъществува до идващите парламентарни избори през 2021 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР