Почти половината (46%) от населението на страните-членки на ЕС през

...
Почти половината (46%) от населението на страните-членки на ЕС през
Коментари Харесай

Почти половината от населението на ЕС живее в апартаменти

Почти половината (46%) от популацията на страните-членки на Европейски Съюз през 2019 година е живеело в жилища, над една трета от жителите на Европейски Съюз (35%) - в частни къщи, а съвсем една пета (19%) - в двуфамилни къщи или мезонети. Това заяви в петък европейската статистическа организация Евростат.

Апартаментите са най-често срещаният вид жилища в 14 страни от Европейски Съюз, изключително Латвия (66%), Испания (65%) и Естония (61%). Държавите-членки с минимален дял от популацията си, живеещи в жилища, са Ирландия (8%) и Холандия (21%).

В същото време повече от две трети от популацията живее в независими къщи в Хърватия (68%), Словения (66%), Унгария (65%), Румъния (65%) и Дания (54%). Холандия и Ирландия са единствените държави-членки на Европейски Съюз, където повече от половината от популацията е живеело в двуфамилни къщи (съответно 58% и 53%) през 2019 година

През същата година 70% от жителите на Европейски Съюз са живеели в лична къща или апартамент. По този метод във всички държави-членки на Европейски Съюз е имало повече притежатели, в сравнение с наематели. Най-висок дял на благосъстоятелност се следи в Румъния (96%), Унгария (92%), Словакия (91%) и Литва (90%). Най-нисък е делът на населяваните от притежателите жилища в Германия (51%) и Австрия (55%). 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР