Почти половината (43%) от жителите на планетата са оптимистично настроени

...
Почти половината (43%) от жителите на планетата са оптимистично настроени
Коментари Харесай

Над 40% от жителите на Земята посрещат 2021 г. с оптимизъм

Почти половината (43%) от жителите на планетата са оптимистично настроени по отношение на новата 2021 година, а други 26% от хората не чакат обилни промени. Песимистично или затруднени да отговорят са надлежно 24% и 7 %. Това демонстрират резултатите от световното проучване "Индекс на щастието ", проведенено от Gallup International в 41 страни.

Най-оптимистично настроените страни през 2020 година са били Нигерия, Индонезия и Азербайджан. Англия, за първи път от доста време, демонстрира растеж при оптимистично настроените британци. Сред водачите по високо равнище на оптимизъм са също по този начин Съединени американски щати, Финландия, Киргизия и Индия.

Страните с най-песимистично настроените поданици по отношение на настъпващата нова година са Италия и Хонконг. Но през 2020 година към тях се причислява и България. Песимистични са настроенията и в Полша и Чехия. В тази група са още Тайланд, Сърбия, Южна Корея, Турция и Русия. При това измежду руснаците съвсем половината (45%) не чакат обилни промени през 2021 година, а други 16% са настроени оптимистично.

Както означават откривателите, поляризацията в "индекса на щастието " няма взаимовръзка с равнището на прихода на човек от популацията. Независимо от растежа на показателя, явна е поляризацията на страните по равнището на оптимизъм. Развиващите се страни обичайно имат вяра, че настъпващата година ще им донесе повече позитиви, а доста развити страни в Европа, сблъскали се тази пролет с коронавирусната пандемия и със съществени ограничаващи ограничения в тази връзка, не виждат мотиви за оптимизам.

Gallup International в границите на годишно световно проучване "Краят на годината " задава обичайния въпрос за упованията през настъпващата година: каква ще бъде тя - добра, неприятна или като миналата. През ноември-декември на въпросите са дали отговор над 38 хиляди индивида в 41 страни по целия свят.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР