Почти половин милион социалдемократи ще гласуват дали да бъде подновено

...
Почти половин милион социалдемократи ще гласуват дали да бъде подновено
Коментари Харесай

Политическото бъдеще на Меркел сега е в ръцете на разделените социалдемократи

Почти половин милион социалдемократи ще гласоподават дали да бъде възобновено съдружното ръководство с консерваторите на Ангела Меркел. Настроението наподобява благосклонно при закритите разисквания на управлението, само че конфликтите сред фракции и персони въпреки всичко могат да провокират проблеми в партията.

Решението за това дали да се влезе в нова огромна коалиция с консерваторите на канцлера Ангела Меркел поражда огромно разделяне и даже разделяне сред поколенията в намиращата се в мъчно състояние Германска социалдемократическа партия (ГСДП).

На районна партийна конференция в провинция Северен Рейн-Вестфалия тази седмица локалният водач на ГСДП Михаел Грошек настоя, че фойерверките ще съживят партията, а няма да я срутен. " Отдавна споделям, че целият лагер на ГСДП има потребност от стимулиране. Някои хора в този момент вземат решение да побеснеят, само че това въпреки всичко е по-добре от мъртва тишина ", съобщи Грошек пред сътрудници в град Камен.

Забележително е, че синът на Грошек - Йеско - беше един от тези, които се опълчиха на нова " гроко ", както германците назовават " огромната коалиция " ( " гросе коалицион " ), управлявала страната от 2013 до 2017 година Той беше измежду 400-те членове на партийната организация, подписали петиция за опозиция.

Пет месеца след общите избори ГСДП, Християндемократическият съюз (ХДС) на Меркел и нейните баварски съдружници от Християнсоциалния съюз (ХСС) към момента не могат да се спогодят за имиграцията, опазването на здравето и политиката по заетостта. Това в допълнение разпалва

вътрешни битки в ГСДП.

От през днешния ден до 2 март наброяващите към 463 723 членове на партията в цялата страна могат да гласоподават дали да поддържат присъединение към съдружно държавно управление. Това значимо решение идва след оставката на Мартин Шулц като водач на ГСДП на 13 февруари, видимо с цел да улесни приготовленията за нова коалиция, и отхвърли му да бъде външен министър в нея.

Междувременно обстановката с някогашния ръководител на ГСДП и сегашен вицеканцлер и външен министър на Германия Зигмар Габриел също се надига рисково като значим въпрос за партията.

Габриел, който произлиза от дясното крило на ГСДП, продължава да е най-популярният политик на партията. Той още повече укрепи позициите си този месец, като оказа помощ за освобождението на германско-турския публицист Дениз Юджел, прекарал повече от година в ареста в Турция без обвинявания. Все отново продължаващата огромна известност на Габриел в партията и държавния уред е различен

източник на вътрешна жлъчност.

След няколко седмици членовете на ГСДП също по този начин ще вземат решение за ориста на Андреа Налес - предстоящият правоприемник на Шулц като водач на партията, и Олаф Шолц, за който се счита, че желае да бъде финансов министър и вицеканцлер в взаимно държавно управление.

Амбициите и на двамата може да бъдат подрязани, в случай че редовите членове отхвърлят обединението. В партията се приказва, че след предходни разногласия с Габриел те биха приветствали негово излизане от висшата политика. По същия метод те знаят, че в случай че Габриел остане, той ще бъде непредсказуем фактор, който може да задълбочи разломните линии в партията.

Това, че партийните договаряния в Камен и Хановер не бяха открити за обществеността, раздразни предани членове на ГСДП като Голнар Сеперния. Тя очаквала намерено разискване с почтено чуване на съперниците на обединението. " Начинът, по който това ни беше отказано по този начин безочливо, ме ядосва ", съобщи за ДПА 41-годишната жена. Вместо това конференцията се трансформирала в " събитие за рекламиране на партийното управление " и пренебрегнала това, че съгласно нея

множеството членове на ГСДП отхвърлят новата коалиция.

Други обаче настояха, че настроението е по-скоро благосклонно. " По мое мнение огромното болшинство клони към " да ", сподели Щефан Вайл, който управлява държавното управление на провинция Долна Саксония.

Какъвто и да бъде резултатът, евентуално за ГСДП следва още неустановеност и катаклизми. Нейните членове също по този начин би трябвало да гласоподават на 22 април за одобряването на 47-годишната Налес като водач. Тя е деец от лявото крило на ГСДП и е известна с подстрекателския си жанр.
Сега тя се сблъсква с ненадейно предизвикателство в лицето на кмета на Фленсбург Симон Ланге, която въпреки още да не е публично издигната като претендент, сподели след идването си на форума на ГСДП в Хамбург, че ще взе участие в конкуренцията. Има информация, че Налес и Шолц са поддържали отдалеченост от нея на събитието.

Ланге също по този начин сподели, че е разочарована от едностранчивите съгласно нея диспути в поддръжка на обединението, от които са били изключени видни съперници на обединението и обществеността. " Очаквах да чуя и двете страни ", сподели тя. /БТА/

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборите в Германия (255)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР