Почти пълен кръг - за жените без задръжки и ограничения

...
Почти пълен кръг - за жените без задръжки и ограничения
Коментари Харесай

Почти пълен кръг - за жените без задръжки и ограничения

" Почти цялостен кръг " - за дамите без задръжки и ограничавания Фокусът е върху актуалната жена, преосмислила себе си отвън стандартите 13 юни 2019, 13:32  Източник: Георги Димитров / Vesti.bg
ежду 6 и 16 юни изложба "Нюанс " показва гръцката художничка Елени Питас с нейната галерия "Почти цялостен кръг ".

"Почти цялостен кръг " е респект към всички дами.

От началото на всички времена ролята на дамата се дефинира от обществото.

Работите, включени в този цикъл, празнуват дамата, освободила се от табута, задръжки, ограничавания и граници и се пробват да изразят пробуждането на нейния разум и тяло, нейната независимост, храброст, страст, достолепие и хубост – без ограничавания и правила.

Творбите навлизат в света на освободената, неопитомена жена, показала куража да изследва своите стремежи, мечти, потребности и пристрастености – освен тези на душата, само че и тези на тялото. Фокусът е върху актуалната жена, преосмислила себе си отвън стандартите.

Тя е интроспективна, смела и умна, знае мощните си страни и е способна да максимизира капацитета си и да минимизира слабостите си.

Черно-белите произведения въплъщават съществуващата елементарност, само че също по този начин разкриват дълбочина и трудност, които постоянно се поясняват погрешно или не се разпознават.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ИЗЛОЖБАТА В ГАЛЕРИЯТА НИ
Почти цялостен кръг  Галерия Нюанс показва гръцката художничка Елени Питас с нейната галерия „ Почти цялостен кръг “.  Елени Питас-Грегориадес е родена в Лондон през 1967 година По време на следването си в Лондон посещава фотографски семинар, където открива любовта си към фотографските облици и трансформациите им.  Сега, живеейки в Гърция, тя си напомня тези облици и ги трансформира в картини, като реализира за фена подобен фотографски резултат. Нейните монохромни творби употребяват всъщност единствено черно-бялото и нюансите сред тях и се концентрират върху образната мощ при елиминирането на цветовете. Това са трагични произведения, които показват детайлите в безспорната им елементарност.  Като отстраняват напълно цветната палитра, творбите генерират нереален и графичен, съвсем кино резултат. По време на пътуванията си художничката продължава да изследва безкрайните благоприятни условия на черното и бялото, като се концентрира върху композицията и формата, върху сянката и светлината.
Коя е Елени Питас-Грегориадес?

Родена е в Лондон през 1967 година По време на следването си в Лондон посещава фотографски семинар, където открива любовта си към фотографските облици и трансформациите им. Сега, живеейки в Гърция, тя си напомня тези облици и ги трансформира в картини, като реализира за фена подобен фотографски резултат.

Нейните монохромни творби употребяват всъщност единствено черно-бялото и нюансите сред тях и се концентрират върху образната мощ при елиминирането на цветовете. Това са трагични произведения, които показват детайлите в безспорната им елементарност. Като отстраняват напълно цветната палитра, творбите генерират нереален и графичен, съвсем кино резултат.

По време на пътуванията си художничката продължава да изследва безкрайните благоприятни условия на черното и бялото, като се концентрира върху композицията и формата, върху сянката и светлината.
Елени Питас-Грегориадес демонстрира свои работи в независими и общи изложения в Лондон, Ню Йорк, Атина, Кипър, Солун, Миконос и Санторини. Предишните ѝ креативен серии, озаглавени "Сохо " и "Модерната жена ", са включени като илюстрации в стихосбирката “Марсианска трева” на Ваня Данева.

Нейни произведения са владеене на частни сбирки по целия свят, в това число Лондон, Атина, Ню Йорк, Рим, Канада, Полша и Австралия.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ СЕ
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР