Почти няма публична сграда без повреден покрив, фасади, изпочупени коли,

...
Почти няма публична сграда без повреден покрив, фасади, изпочупени коли,
Коментари Харесай

Кметът на Враца: Почти няма публична сграда без щети

Почти няма обществена постройка без развален покрив, фасади, изпочупени коли, стотици паднали дървета... Ще би трябвало много време за премахване на вредите, които бурята нанесе във Враца. Това сподели за Euronews Bulgaria кметът на община Враца Калин Каменов по отношение на ситуацията там.

„ Вятърът леко утихна, само че прогнозите на Национален институт по метеорология и хидрология демонстрират, че тази нощ бурята още веднъж ще се завърне “, предизвестява той.

 
За на следващия ден прогнозата е за още по-силен вятър – причина, заради която с Кризисния щаб през днешния ден взехме решение да обявим утрешния ден за неучебен – с цел да запазим живота и здравето на децата. А пък най-малките – по преценка на техните родители, ще се реши дали да посещават детските заведения.
„ Днес имаше потърпевши на няколко места. Имаше паднали жители, охлузени от вятъра. Имаше произшествия с коли, потърпевши хора в градския превоз, някои с прорезни рани. За благополучие, без тежки, съществени контузии “, заяви Каменов.

 
Радостното е, че през днешния ден през целия ден екипи на общинско дружество БКС работеха неуморно, дружно с сътрудниците от „ Гражданска отбрана “, от електроразпределителното сдружение, Инспектората... Днес на нашия апел се включиха от врачанското отделение на военното формирование, които на следващия ден изпращат в допълнение 30 индивида, които ще оказват помощ за справяне с последствията от бурята и премахване на част от вредите. Предстои ни ужасно доста работа.
„ За страдание, има няколко население места в общината, които са без ток. Екипи на електроразпределителното сдружение работят за възобновяване на трасетата. Надявам се в най-скоро време всички повреди да бъдат отстранени и хората да имат електричество “, сподели още кметът на Враца.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР