Почти няма магазин в Букурещ, в който да не може

...
Почти няма магазин в Букурещ, в който да не може
Коментари Харесай

Нашите любими продукти на румънците

Почти няма магазин в Букурещ, в който да не може да се срещне най-малко една българска марка

 

Търговията сред България и Румъния пораства. Над 2 хиляди български компании оперират на румънския пазар, като съществува наклонност за повишаване на броя им. Основните артикули, които се изнасят за продажба, са в графата на храните и бързооборотните артикули.

Известни за румънския пазар са стоките на “Фикосота ” и “Итал фууд ”. Тук приказваме за храни и нехрани създавани от двете компании. В огромните супермаркети, като Kaufland, Mega Image и Auchan могат да се намерят разновидности на техните артикули. Детергенти, перилни прахове и омекотители са измежду най-търсените от румънците. Препарат за миене на съдове “Ехо ” може да се закупи на цена 1.49 лева за 450 мл., сапуни “Teo “, “Бебе ” са на цена 0.61 лева, а най-продавания български прахуляк за пране “Savex ” се предлага за 6.15 лева за 2 кг и 6.03 лева за 2 л. в течния си вид. Много от продуктите на “Фискота ” са добре познати на хората от северната ни съседка, както със своето качество, по този начин и с рекламните си клипове. Най-голямо рекламно наличие имат прахуляк за пране “Savex ”, тоалетна хартия “Емека ” и омекотител “Semana ”, като техните реклами могат да се видят по телевизионните канали Kanal D и Antena 1.

Печените хлебни кръгчета на “Maretti ”, създавани от “Итал фууд ” са обичана храна на доста румънци. Тe могат да бъдат закупени на цени от 0.85 лева до 1.05 лева според от техния усет. Рекламни клипове се въртят по румънските малките екрани, както и има самостоятелен канал в YouTube.

“ЗИВ ” ЕООД предлага своята комерсиална марка “Sweet +Plus ”. В магазини “Auchan ” може да се срещне извънредно богато многообразие от техни артикули - вафли “Чудо ”, канелени бисквити от серията “Coffee express ”, меденки, тунквани какаови бисквити “Coffee ”.

“Белла България “ също е проправила път към румънския пазар. Тя е и един от водачите на пазара на замразени тестени произведения в страната. Гамата от артикули се популяризира, както в огромните супермаркети, по този начин и в по–малки магазини на територията на нашата северна съседка. Точени кори, бутер тесто, замразени банички със сирене, спанак, тиква, ябълки и доста други с марка “Белла ” могат да бъдат открити в магазини “Auchan ”, Kaufland ” и “Mega Image ”. Точени кори за баница могат да бъдат купени за 1.46 лева, а цяла баница със сирене е на цена 5.21 лева, в магазини “Mega Image ”.

„ Интерснак България ” са едни от огромните на пазара предлагащи ядки в Румъния. Техните артикули с марка “Nutline ” могат да се срещнат в съвсем всички магазини, било то в огромните супермаркети или в кварталните магазинчета. Те са желани от румънците поради тяхната цена и качество. “Nutline ” оферират необятна гама от артикули, като слънчогледови и тиквени семки, кашу, фъстъци, както и разнообразни типове миксове. Цените варират към 1.92 лева за 200 гр. слънчогледови семки без сол, 2.55 лева за 100 гр. тиквени семки, 1.61 лева за 145 гр. печени фъстъци. Марката е с потвърдени позиции на румънския пазар заради което постоянно на купувачите се показват разнообразни промоции.

Най-срещана в румънските магазини е минерална вода “Девин ”, може да се закупи от магазини като “Auchan ” и “ Mega Image ”. Цената й е малко по-висока от междинната. В другите магазини варира към 0.69 лева за 0,5 л., 1.00 лева за 1 л. и 2.49 лева за 6 л. Тя е тествана и потвърдила, че има всички нужни качества за подготвяне на храна и за кърмачета. Рекламата с водата, добивана от регион, към който няма индустриални предприятия  притегля и не би изненадала румънския потребител. Поради другата географска област на бутилиране на нашенската вода, тя има друг усет от тази, която е бутилирана в Румъния. Ако сте решили да купувате вода, бъдете деликатни, тъй като водата, която назоваваме в България минерална, в нашата северна съседка е газирана!

В столицата Букурещ могат да се намерят и добре познатите на българите сладкарници “Неделя ”. Българската компания оперира на румънския пазар от 2015 година. Повечето от обектите се обитават в огромните молове. На разположение на феновете на сладкото са девет сладкарници разпръснати в столицата. Букурещ е единственият град отвън България, в който могат да се намерят сладките изкушения на “Неделя ”. Торти се доставят непосредствено от София, като там се употребяват висококачествени артикули. Интересно за българската марка е, че тортите са ръчно направени, което не е толкоз особено за румънския пазар, където продаваните сладкарски произведения в огромен % са замразени или фабрично произвеждане. Несъмнено румънците са фенове на шоколада, заради тази причина едни от най-продаваните торти са “Еклерова торта ”, която е на цена за парче 6.66 лева и 73.23 лева за 14 части и “Шоколадова бисквитка ” за 6.87 лева за парче и 74.32 лева за 14 части. В летните месеци търсени са също “Меден йогурт ” за 5.95 лева парче и 63.64 лева за 14 части и “Ягодова ” за 6.38 лева за парче и 70.34 лева за 14 части.

Българска диря има също и на пазара на спиртни и винени питиета. “Винпром Карнобат ” оферират своята серия виновност CHATEAU KARNOBAT. В маганини “Auchan ” може да се откри българското вино шардоне и мерло в кутии от 3,5 л. на цена 15.77 лева Марката “Savoy ” Карнобат също може да бъде закупена. Тя предлага червен и бял ром на цени от 14.40 лева за 0,7 л., както и водка “Savoy ” за 12.61 лева и “Savoy Silver ” на цена 16.32 лева за 0,7 л.

Комплексно застрахователно обслужване предлага и застрахователно сдружение Евроинс. Евроинс Румъния е учредено през 1994 година и оттогава прибавя стойност към своите артикули, с цел да предлага висококачествени услуги на своите клиенти.

Почти няма магазин в Букурещ, в който да не може да се срещне най-малко една българска марка. Колкото до цените - огромните марки си идват с огромни понижения. В летите месеци може да се закупят доста артикули на промоционални цени, които са изложени на обособени места в супермаркетите и наложително е обозначена нова цена, тъй че да притегли вниманието.

Обикновеният румънец се радва да срещне реклами на български артикули, които ще му предложат качество и употреба в всекидневието му. Например натуралната българска козметика от розово масло ROSSANA LABS, която предлага продуктите си в еMAG: слънцезащитни артикули, маски и пилинг за лице, почистващи артикули за лице и тяло, шампоани, артикули терапия за тяло, артикули за след слънце.

Магдалена Борисова
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР