Почти няма край в Сърбия, където броят на заразените с

...
Почти няма край в Сърбия, където броят на заразените с
Коментари Харесай

Болниците в Белград изнемогват заради многото болни от коронавирус

Почти няма край в Сърбия, където броят на инфектираните с ковид да не нараства, написа РТС. Белградските лечебни заведения са препълнени от дни, поради което даже Институтът по ревматология ще бъде включен към лечебните заведения за лекуване на COVID-19 от понеделник, оповестява БГНЕС.
Министърът на опазването на здравето Златибор Лончар споделя, че най-новите данни демонстрират отношението на популацията към обстановката и по какъв начин самите жители се борят против ковид. Според последните данни в Сърбия са умряли още 12 пациенти с COVID- 19 през последното денонощие. Коронавирусната зараза е доказана при още 354 души. Към момента 139 пациенти са на апарати за механична вентилация. 
В Нови пазар, Сеница и Тутин данните за епидемиологичната конюнктура, съгласно лекарите, демонстрират, че обстановката се усъвършенства. Историята е друга в Шабац, където първият пациент с ковид умря на 19-ти. В област Златибор вирусът е доказан при още 100 души. В предходните дни четирима души починаха. В отделенията за COVID-19 на Клиничния център в Ниш има 291 пациенти, шестима от тях са на апарати за изкуствена вентилация. 99 инфектирани пациенти се лекуват в Клиничния център в Крагуевац, шестима в най-тежко положение са на респиратор. По последни данни са регистрирани 46 нови случая в сръбските региони в Косово и Метохия, а двама души са умряли. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР