Почти незабелязано Русия премества граници - мести границата на контролираната

...
Почти незабелязано Русия премества граници - мести границата на контролираната
Коментари Харесай

Как Русия мести граници


Почти неусетно Русия реалокира граници - мести границата на следената от нея Южна Осетия все по-навътре в територията на Грузия. Това присвояване е следващият образец, който демонстрира какъв брой доверие заслужава Кремъл.

Подходът на настоящето грузинско държавно управление към Русия доста се разграничава от метода, по който си общуваше с Москва предходното управление при ръководството на президента Саакашвили - по това време Тбилиси залагаше на твърдостта и гръмката изразителност, до момента в който през днешния ден настойчиво се пробва да усъвършенства връзките сред двете страни, като разчита на тихата дипломация и жестовете на благосклонност.

Най-важният резултат от всички тези старания е прозрението, че държанието на Тбилиси нищичко не трансформира. От две години и половина насам - т.е., откогато ръководи настоящето грузинско държавно управление, границата на следения от Русия разколнически район Южна Осетия се измества все по-навътре в територията на Грузия. Така Русия непрекъснато и редовно нарушава съглашението за помирение, подписано с посредничеството на Европейски Съюз и поставило завършек на руско-грузинската война през лятото на 2008 година.

В настоящия случай въпросното пренасяне на границата опира до значим нефтопровод. Но когато то визира " единствено " нивиците на елементарни грузински селяни, на никое място не виждат това нарушаване, с изключение на в самата Грузия, несъмнено. Да, в множеството случаи става дума за дребни имоти земя - само че заграбването им споделя доста за това какъв брой доверие заслужава Кремъл.

РайнхардВезер, " Франкфуртер Алгемайне Цайтунг "
Всичкиправазапазени. Frankfurter Allgemeine Zeitung GmbH, Frankfurt am Main
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР