Почти на всяка майка й се е случвало да се

...
Почти на всяка майка й се е случвало да се
Коментари Харесай

Преди да се разкрещите на детето… бройте до 30

Почти на всяка майка й се е случвало да се разкрещи на детето, което няма и 2 години, въпреки да осъзнава, че постъпва неверно

После се изтезава от скрупули и се пита по какъв начин е могло да се случи.

Първата причина е, че множеството днешни майки са по-претрупани с наставнически отговорности от вчерашните. При предходните генерации част от тях са поемали баби и други близки от цяла фамилия, която е живеела в случай че не под един покрив, то наоколо. Сега не е по този начин освен географски, а и на бабите им се постанова да работят. Случва се и някои родители да не позволяват различен да им оказва помощ, тъй като желаят върху възпитанието на детето да няма непознато въздействие.

Възможна причина за крясъците е стремежът на родителите да възпитават строго детето

Строгост обаче не значи викове. Ако всеки ден детето получава еднакъв неприятен тласък, той трайно засяда в съзнанието му. За да се отбрани, то престава да се впечатлява, когато му крещят.

Трета причина е изненадата от неприятното държание. До през вчерашния ден ангелче, през днешния ден рита момиченце на площадката. В какво сбърках, пита се смутената майка и се разкрещява на детето. Но за хлапето е обикновено да опитва граници, с цел да види реакцията на родителите си. Няма потребност от кряскане, дори е несъмнено, че по-добре ще ви разбере, в случай че умерено му обясните какво е недопустимо в държанието му и му припомните разпоредбите.

При припадък на неспокойствие на първо място потърсете повода у себе си

Може да се окаже, че поради изтощеност или напрежение от друго си изкарвате нервите на детето.

Наложете си държание, което да следвате постоянно когато поради някоя беля кръвта ви се качи в главата: вместо да крещите, се намръщвате, мощно плесвате с ръце и твърдо казвате „ Не! “. Ако усетите доста яд, се обръщате настрани за 30-ина секунди и си поемате няколко пъти надълбоко мирис.

Често околните си мислят, че на дамите, които се грижат за детето и не вървят на работа, им е по-лесно

Но като са сами с него по през целия ден, и на тях им се прищява да крещят. За да поддържате връзка с други възрастни, се срещайте с майки, които имат деца на възрастта на вашето. Водете хлапето на занимания в детски център за час-два. Канете по-често вкъщи родственици. Въобще, погрижете се за вероятни развлечения и всекидневни дребни удоволствия.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР