Почти на 100% са запълнени местата за настаняване в Слънчев

...
Почти на 100% са запълнени местата за настаняване в Слънчев
Коментари Харесай

Хотелиери настояват да не се създава паника около COVID-19

Почти на 100% са запълнени местата за настаняване в Слънчев бряг. Председателят на Съюза на притежателите Пламен Копчев изясни в " Денят стартира ", че има добра запълняемост и те желаят да имат единствено успокоение при съблюдаване на всички ограничения, тъй като от сезона остава малко.

" За месец, месец и половина би трябвало да акумулираме средства за лихви, главници, за заплати на хората през зимата. И просто би трябвало едно успокоение без суматоха, както се пробват някои хора да основават, да се работи в случай че може до края на септември ", разяснява Копчев.

Миналата седмица е изпратено писмо до четири министерства с молба да не се основава суматоха към ковид.

" Защото тази суматоха се отразява както на туристи, по този начин и на личния състав. И без това имаме огромно усложнение с набирането на личен състав. Просто като се сътвори тази суматоха, хората чакат затваряне на хотелите, спиране на сезона и се пренасочват към други сектори ", изясни още Пламен Копчев.

Туроператорът Тодор Камарашев разяснява, че главните туристи това лято в Слънчев бряг са от Румъния, Украйна, Молдова, Полша, Чехия, Израел.

" Загубихме изцяло пазар Англия. В момента, в който те ни вкараха в зелената зона, ние ги вкарахме в алената, и изобщо не можаха да тръгнат към България. Въпреки че пуснахме руснаците, чартърни полети от Русия няма, летят единствено постоянните авиолинии ", добави туроператорът.

Курортите са цялостни, само че доста от хотелите не са отворили поради неяснотата дали ще има туристи.Слънчев бряг обаче се радва на огромен интерес и сезонът може да продължи до септември.

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР