Почти месец хората на Цецка Цачева укриват информация от медите

...
Почти месец хората на Цецка Цачева укриват информация от медите
Коментари Харесай

Чадър: ГДИН и Цецка крият дали и как Волен Сидеров си изтърпя наказанието пробация!

Почти месец хората на Цецка Цачева укриват информация от медите и респективно - обществото по какъв начин тъкмо и къде Волен Сидеров изтърпя двугодишното си наказване "пробация ".

На 26 април т.г. BNews изпрати питане до ГДИН, които са шапката на органите по пробация в страната, които реализират надзор върху осъществяване на осъдените с "пробация " български жители. За посоченият интервал обаче не получихме никакъв отговор по какъв начин депутатът прекарва наказването си.

Припомняме, че на 5 юли 2016 година водачът на „ Атака” Волен Сидеров получи дефинитивно наказване 2 години пробация. Той ще би трябвало да се подписва най-малко два пъти седмично по сегашен адрес и да организира наложителни срещи с пробационен чиновник.

За цялостен месец обаче от ГДИН не откриха време и метод да отговорят дали атакистът се е срещал с пробационен чиновник. Минимум.

Съдът отсече още, че за двугодишния интервал на наказване ще му бъдат удържани и 25 % от депутатската заплата. Това също не е известно досега дали се случило.

Сидеров беше наказан за безчинство и нанасяне на лека телесна щета на служител на реда за случая на летище Варна. Лидерът на "Атака " се призна за отговорен и за нахлуването му в НАТФИЗ, както и за свадите на столичната улица "Раковски ", пред Народното събрание и в Батак през 2011-та година. След съвещанието Сидеров разяснява, че Брюксел може да бъде спокоен, че правосъдната система работи, тъй като е той е първият наказан настоящ политик.

Припомняме, че Главна дирекция “Изпълнение на наказанията” (ГДИН) е профилирана административна конструкция, юридическо лице към министъра на правораздаването със седалище София. Дирекцията упражнява директно управление и надзор върху активността на местата за отнемане от независимост и пробационните служби.

Дейността й е регламентирана в Закона за осъществяване на наказванията и задържането под стража и е обвързвана с осъществяването на наказванията пожизнен затвор, отнемане от независимост и пробация, и на мярката за неотклонение задържане под стража в местата за отнемане от независимост.

То не може чиновниците на пандизите да стачкуват, пандизчии да бягат през парадния вход, та камо ли от ГДИН с един Волен да се занимават...
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР