Почти готов е проектът за изграждане на нов мост над

...
Почти готов е проектът за изграждане на нов мост над
Коментари Харесай

Община Родопи: Опасен мост в Първенец може да рухне всеки момент

Почти подготвен е планът за създаване на нов мост над реката в пловдивското село Първенец. Общината обаче ще търси пари от страната. Съоръжението, през което всекидневно минават коли, камиони и рейсове може да рухне и пропадне всеки миг , оповестяват от община Родопи. То е напълно компрометирано и е в сериозно положение. Тъй като експлоатационният му период изтича в края на тази година общинската администрация е заложила 100 000 лв., с които е почнала незабавни дейности за планиране на нов мост.
Изграждането на новото оборудване обаче ще коства към 2 000 000 лв.. Общината няма пари, с които да обезпечи цялостното създаване нов мост, заради което ще разчита на поддръжка от страната. „ Изпратихме писмо, адресирано до премиера Бойко Борисов, за опция да получим пари от държавния бюджет. В него сме обяснили, че в случай че не се откри решение, след ноември мостът би трябвало да спре да се употребява. Кореспонденцията е още от февруари, само че пандемията забави работата с националните институции ”, разяснява кметът на община Родопи Павел Михайлов.
Според общинското управление, в случай че оборудването бъде затворено, част от локалното население ще остане изолирано . Реката разделя селото, заради което част от жителите ще се окажат отцепени и в неспособност да се придвижат до центъра на обитаемото място. Това е и повода хората от Първенец да провеждат подписка, която имат намерение да изпратят до министър-председателя. По думите на притежателя на компанията, ангажирана с планиране на новото оборудване инженер Ясен Ишев, се възнамерява на мястото на рисковата бетонна структура да се построи нов стоманобетонен мост с габарити малко над 12 метра, 7-метрово пътно платно и тротоари от 2-те страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР