Почти едновременни премиери в София и Монреал ще имат два

...
Почти едновременни премиери в София и Монреал ще имат два
Коментари Харесай

Филм на Тео Ушев и филм за него с премиери в София и Монреал

Почти едновременни министър председатели в София и Монреал ще имат два кино лентата, свързани с номинирания за " Оскар " аниматор Теодор Ушев - един негово дело и един за него. В " Сега " заяви, че пълнометражният режисьорски дебют на Тео " φ1.618 " ще открие " Синелибри " на 8 октомври в зала 1 на НДК. Той ще бъде и единственият нов български филм, който ще взе участие в конкурсната стратегия на фестивала, профилиран за кино по литературна основа (зад кино лентата стои романа " Пумпал " на Владислав Тодоров). Откриването ще бъде придружено от ексцентричен танцов пърформанс, осведомят уредниците.

" В цялостен синхрон ", както написа във Facebook самият режисьор, за селекцията на " φ1.618 " в спортната си стратегия преди малко разгласи и форумът Festival du nouveau cinéma - FNC(link is external) в Монреал, Канада. Неговото 51-о издание ще се състои сред 5 и 16 октомври.



" И с цел да бъде съвпадението двойно - и двата фестивала оповестиха за включването на кино лентата " Невидими връзки " на Борислав Колев и Мария Ландова в документалните си спортни стратегии! И тъй като две съвпадения не са задоволителни, през вчерашния ден и Фестивалът на анимационното кино в Отава анонсира, че ще има специфична прожекция на " Невидими връзки " в границите на тазгодишното издание на фестивала ", оповестява още Ушев в профила си във Фейсбук.

Монреал, Квебек е вторият дом на българския художник и аниматор от над 20 години насам, където той сътвори най-успешните си филми в съдействие с Националния кино ръб на Канада.

" Невидими връзки " с реж. Борислав Колев ( " Стоичков ", " Рокендрол " ) е първата публична документална копродукция сред България и Канада и е основана с поддръжката на Националния кино център. В него номинираният за " Оскар " режисьор разкрива своя вътрешен свят: персонални, исторически, културни и субкултурни връзки, формирали индивида и създателя - подобен, какъвто е през днешния ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР