Почти една седмица от началото на конфликта между израелската армия

...
Почти една седмица от началото на конфликта между израелската армия
Коментари Харесай

Ескалацията ще продължи

Почти една седмица от началото на спора сред израелската войска и палестинските бойци и към момента няма вяра за деескалация. Серия от израелски въздушни удари и дъжд от ракети, изстреляни от „ Хамас “ белязаха 6-ия ден от началото на сраженията. В ход са редица дипломатически старания, резултатите от които към момента не са забележим. В Израел през днешния ден дойде американският делегат за Близкия Изток - Хейди Амр - заместник-помощник държавен секретар по израелските и палестинските въпроси, напомня БНР. Хиляди израелци и тази нощ бяха принудени да бягат към бункерите. Сирените се включиха в Тел Авив, Ашдод, Беер Шева и Сдерот. Около 200 ракети бяха изстреляни от линията Газа. 19 души бяха ранени в Беер Шева.

15 души починаха в линията Газа, измежду тях жена с четирите ѝ деца. 10 от жертвите са починали при израелски военновъздушен удар против бежански лагер западна от град Газа, оповестяват палестински медицински източници. 5-месечно бебе само е оживяло при този удар. Съобщава се и за редица палестинци в неопределеност. Живеещите в линията Газа имат електричество по четири часа дневно, вместо нормалните 12, откакто бяха нанесени вреди на електропроводите сред Израел и Газа.

Сблъсъци сред палестински стачкуващи и израелските сили за сигурност имаше в Йерусалим и в смесения град Яфо край Тел Авив, където живеят към 50 хиляди български евреи.

В Израел през днешния ден дойде Хейди Амр - специфичен делегат на Съединените щати. Преди Амр да дойде в Близкия изток представителят на Белия дом Джен Саки съобщи:

„ Целта на тази администрация, на президента, на целия екип по национална сигурност е да работим за деескалация и за дълготраен мир. Това е фокусът на всеки диалог, който се води на равнище президент или по-ниско. И сега се водят доста диалози с водачите в района - с палестинските и израелските водачи, с египетски и тунизийски представители, които могат да повлияят на „ Хамас “.
 Ескалацията ще продължи (СНИМКИ)

 Ескалацията ще продължи (СНИМКИ)

 Ескалацията ще продължи (СНИМКИ)

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР