Почти един месец вече се стремим да полагаме грижа за

...
Почти един месец вече се стремим да полагаме грижа за
Коментари Харесай

На помощ от разстояние

Почти един месец към този момент се стремим да поставяме грижа за най-възрастните ни близки от разстояние – доставяме ги с храна, медикаменти и изобщо всичко належащо, обнадеждени, че в края на пандемията още веднъж ще бъдем дружно. За да облекчим още повече обществената им изолираност, можем да се вслушаме в препоръките на Карълайн Ейбрахамс от английската благотворителна организация Age UK, които тя показа за изданието „ Индипендънт “.

Комуникирайте с тях цифрово

Можем да преодолеем дългата разлъка с възрастните посредством технологиите – Viber, Фейсбук, Zoom… има толкоз доста платформи, благодарение на които да се забележим и да си поговорим от разстояние. Осигурете подобен контакт на възрастните, имащи достъп до цифровото пространство, освен това – разполагате и с друга опция за виртуално развлечение с тях – играенето на групови игри онлайн.

Мотивирайте ги да се движат повече

За всички, без значение от възрастта, придвижването е значимо, а обществената изолираност не оказва помощ изключително в тази посока. Насърчете околните си да се движат повече – няколко минути утринни извършения оказват помощ за физическото и менталното здраве. Дори им се обадете и спортувайте дружно.

Станете доброволци

Включете се в активността на благотворителна организация или болница, с цел да помогнете и вие в битката с COVID-19 от първа линия. Можете да приготвяте топъл обяд, да доставяте храна или покупки на възрастни хора и доста други добрини. Ако имате опция, дарете храна, санитарни артикули или финансови средства на фондации, ангажирани със болестта.

Не създавайте непотребна суматоха

Споделяйте отговорно информация в цифровото пространство, както и непосредствено на възрастни хора. Опитайте се да не всявате непотребна суматоха, а в случай че околните ви са склонни да се разстройват елементарно, опитвайте да им поднасяте новините умерено и оптимистично, колкото и предизвикателно да е това сега.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР