Почти е готова оградата по границата с Румъния срещу миграцията

...
Почти е готова оградата по границата с Румъния срещу миграцията
Коментари Харесай

Оградата срещу глигани е почти готова


Почти е подготвена оградата по границата с Румъния против миграцията на диви прасета, които могат да бъдат инфектирани с африканска чума по свинете.

До построяването на цялото 133-километрово оборудване остават още към 20 километра. Това съобщи заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев, който направи ревизия на оградата на място.

"Предстои и укрепване на оградата с режеща тел вид Бруно и слагане на отблъскващи мигриращите животни репеленти, като се чака тя да е подготвена през идната седмица ", добави той.

Добрев акцентира, че за построяването на оградата са командировани чиновници от 6-те държавни предприятия и 16-те районни дирекции по горите, които работят непрекъснато, включително и с предоставяне на наряди по защита на оборудването.

По граничните пунктове с Румъния са сложени вани с дезинфекционни разтвори и душови установки за транспортните средства, влизащи в страната. Прави се непрекъсната инспекция на колите и преминаващите жители за съществуване и преместване на храни, съдържащи артикули от свинско месо.

Директорът на Областната дирекция на БАБХ в Добрич уточни, че внасянето на такива артикули е неразрешено и те се конфискуват и слагат в хладилни камери на БАБХ на граничните пунктове.

По думите на Добрев България е първата страна, която прави предварителна защита преди още болестта да е открито на територията на страната.news.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР