Почти двойно ще се увеличи капацитетът на граничния пункт Кулата

...
Почти двойно ще се увеличи капацитетът на граничния пункт Кулата
Коментари Харесай

Увеличават капацитета на граничния пункт Кулата - Промахон

Почти двойно ще се усили потенциалът на граничния пункт " Кулата - Промахон ", откакто приключи разширението му. Целта е да се улесни прекосяването на границата и да не се образуват километрични опашки от чакащи, каквито има всяка година, най-много през летния сезон. Това стана ясно на изнесено съвещание на Парламентарната комисия по сигурност и публичен ред в Петрич.

След реконструкцията на пункта за влизане в България ще се употребяват 6 трасета, а за излизане - 8. Ще се разделят и леките и тежкотоварните коли.
Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Идеята е да се усили пропускателната дарба на Граничен контролно-пропусквателен пункт, тъй че да поеме всяка година увеличаващия се поток, както на пасажери и леки моторни средства, по този начин и на товари. Ремонтът се чака да завърши доникъде на годината, зависи от метеорологичните условия. Смятаме, че това ще даде от една страна опция да се увеличи пропускателността, а когато сътрудниците имат спокойствието да ревизират, ще се увеличи и контролът, естествено.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР