Почти две трети от жителите на европейските градове подкрепят забрана

...
Почти две трети от жителите на европейските градове подкрепят забрана
Коментари Харесай

Над 60% от европейците искат забрана на бензинови и дизелови автомобили

Почти две трети от жителите на европейските градове поддържат възбрана за продажба на нови бензинови и дизелови коли след 2030 година, демонстрира изследване на YouGov.
То е извършено измежду хора от 15 града в 8 страни, сред които Париж, Будапеща и Лондон. От него излиза наяве, че 77% от хората в Рим да вземем за пример желаят в бъдеще да се продават единствено коли, негенериращи излъчвания. Средно 29% от хората, живеещи посочените градове, споделят, че се опълчват на концепцията, а 8% споделят не знаят.
През лятото Европейската комисия евентуално ще предложи по-строги ограничавания на излъчванията от транспортните средства. Поетапното унищожаване на колите с мотори с вътрешно горене е една от опциите, които се преглеждат в идния обзор на стандартите за CO2 от леки и лекотоварни коли, написа Bloombergtv.
Страни като Дания, Белгия, Ирландия и шест други страни от Европейски Съюз също настояха комисията да дефинира дата за етапа на моторите с вътрешно горене.
Според компанията Transport & Environment това демонстрира, че европейците са подготвени да преминат към "мобилност с нулеви излъчвания ".
"Има необятна поддръжка за преустановяване на продажбите на коли с изкопаеми горива в Европейски Съюз ", споделя Юлия Полисканова, шеф на бранша за транспортни средства и електронна подвижност в T&E.
"Хората в градовете са най-изложени на токсични равнища на замърсяване на въздуха и не желаят моторите с вътрешно горене да се продават по-дълго, в сравнение с е належащо. "
Проучването също по този начин пита респондентите какви съгласно тях са факторите, които би трябвало да се трансформират при продажбите на електрически коли, с цел да изпреварят бензина и дизела.
Може би не е изненада, че най-големият проблем за 55% от хората е ценaта. Според тях това ще се случи единствено когато електрическите коли станат по-евтини за закупуване. Наличието на инфраструктура за зареждане и обсегът също са измежду главните фактори, изброени в изследването.
Според компанията T&E цените за покупка към този момент падат, бензинови и дизелови коли за зареждане има все по-голям обсег и някои транспортни средства към този момент могат да минават над 300 км за едно зареждане. Групата прибавя, че бързият прогрес по тези фактори към този момент оказва помощ да се форсира растежът на продажбите на коли с нулеви излъчвания.
През 2020 година в Европейски Съюз са продадени повече от 1 милион електрически и хибридни автомобила. Това е съвсем три пъти повече в сравнение с през миналата година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР