Почти две години - толкова изминаха от жестокото убийство на

...
Почти две години - толкова изминаха от жестокото убийство на
Коментари Харесай

И жестоко, и планирано. Докъде стигна делото за убийството на Евгения, открита в куфар


Почти две години - толкоз изминаха от жестокото ликвидиране на 33-годишната Евгения Чорбанова, чието тяло беше намерено в куфар, пренебрегнат край Перник. Експертизите потвърдиха, че дамата е била удушена с кухненско фолио. Заседанието на Софийския градски съд по делото в сряда разкри нови елементи за закононарушението, за което обвинен е брачният партньор на Евгения - Орлин Владимиров.Баща му - някогашен чиновник на ДАНС, също беше в началото арестуван, само че към днешна дата той е на независимост под гаранция от 5000 лева

Засега бащата е упрекнат единствено за това, че е оказал помощ на сина си да укрие тялото на убитата жена. Според юриста на фамилията на Евгения - Иво Найденов - в материалите по делото има голям брой косвени данни и доказателства, че бащата е съизвършител и също заслужава ефикасна тежка присъда. Това стана ясно от описа на бранителя пред Нова тв в деня след следващото събедно съвещание.

Семейството на Евгения счита, че заслужено наказване и за двамата обвинени е пожизнен затвор.

Планирано ликвидиране

Адвокат Найденов сподели в четвъртък, че закононарушението против Евгения е типичен случай на ликвидиране. И до момента беше известно, че преди закононарушението няма данни за упражнено домашно принуждение, нито тъжби или недоволства от жертвата. А системността на насилието е едно от изискванията по закон, с цел да бъде класифицирано като домашно принуждение

Но едвам в този момент в правосъдните съвещания по случая са станали известни данни, че в действителност убийството може да е планувано доста преди осъществяването му през октомври 2021 година В чатове от година преди убийството Орлин е споделял със свои другари, че в случай че жена му го напусне, той ще я убие. По думите на юриста на фамилията на Евгения тази детайлност не е била споделяна пред полицията.

Найденов счита, че решението дамата да бъде убита е било взето от причинителя доста преди да пристъпи към деяние.

Ролята на бащата

Според юриста бащата на обвинения за убийството е взел участие освен в прикриването на тялото, само че и в планирането на закононарушението. И изрази вяра, че съдът ще бъде уверен в това на база на събраните данни и доказателства. По думите му има данни, че в деня на изгубването на Евгения - което в действителност е денят и на убийството, има данни, че Орлин е пътувал до татко си, показано е мястото, където да бъде укрито тялото.

Адвокатът изясни, че в случай че бащата остане единствено с обвиняването за помагачество при укриване на тялото на жертвата, той отново може да бъде приет за винонвен. Но може да не изтърпи наказване. " Това е безспорен абсурд ", сподели юристът.

Наказателния кодекс дава такава възмозможност - защото става дума за татко и наследник и в тези случаи прикриване на действие може да се приема за прочувствено обословено., разяснява юристът.

Мъчителен метод

В досиетата по делото е и експертизата, съгласно която Евгения е умъртвена посредством удушаване - по непосилен за жертвата метод. Извършителят е употребявал ръцете си, както и стреч домакинско фолио, с което е омотал главата на жертвата си четири пъти. Според специалистите удушаването е траяло най-малко 5-6 минути и заключението им е, че гибелта е настъпила трудно - дамата е осъзнавала какво се случва досега, в който изпада в безсъзнание.

Предисторията на случая е, че когато през октомври 2021 година Евгения е оповестена за изчезнала, обвиненият през днешния ден за убийството ѝ брачен партньор е измежду тези, които вземат участие в търсенето ѝ, споделят с приятелите ѝ, с медиите, напомня Нова тв. Обвиненията идват по-късно, когато е открит куфарът с тялото, пренебрегнат в мочурище. От делото се схваща още, че няколко дни, откакто брачният партньор на Евгения споделил на учителката на детето им, че тя е изчезнала, той е бил ухилен и в положително въодушевление. Това е част от показанията на педагожката в правосъдната зала.

По време на съвещанието на съда в сряда обвиненият резервира безмълвие. Делото продължава с разпити на очевидци и пледоарии.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР