Почти час и половина е продължил телефонният разговор между руския

...
Почти час и половина е продължил телефонният разговор между руския
Коментари Харесай

Доналд Тръмп и Владимир Путин проведоха делови и конструктивен“ разговор

Почти час и половина е траял телефонният диалог сред съветския президент Владимир Путин и американския му сътрудник - Доналд Тръмп. И двете страни дефинираха разговора като „ настоятелен и градивен “. Москва акцентира, че самодейността е била на Вашингтон.

 © БГНЕС
Срещата със словашкия министър председател Петер Пелегрини се оказа опция за президента Доналд Тръмп да опише за телефонния диалог с съветския си сътрудник.
Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: Имах доста прекрасен диалог с президента Путин. Говорихме за доста неща, евентуално повече от час. Венецуела беше една от тематиките.
Тръмп е подчертал, че Съединени американски щати „ застават на страната “ на венецуелците. А съгласно Путин единствено те ще дефинират бъдещето си, и каквато и да било интервенция би подкопала опцията за политическо контролиране на рецесията.
 Мадуро към армията: Бъдете подготвени да отбраните страната от Съединени американски щати Мадуро към армията: Бъдете подготвени да отбраните страната от Съединени американски щати
енецуелският президент Николас Мадуро прикани въоръжените сили на страната да „ бъдат в подготвеност “ за възможна американска атака против южноамерика...

Ядрено разоръжаване на Корейския полуостров и ново нуклеарно съглашение сред Съединени американски щати, Русия и Китай, или разширение на съществуващия руско-американски стратегически контракт - са били другите тематики в диалога.

Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: Говорихме и за нуклеарното съглашение. Ние вършим по-малко, те също. Говорихме за вероятността да се отървем от част от голямата огнева мощност, която имаме в този момент. Както и за опцията за договорка с присъединяване на три, а не на две страни. Да се включи и Китай.
Ситуацията след изборите в Украйна и двустранните връзки също са били част от акцентите в диалога сред двамата водачи.
 Опашки за съветски паспорти се извиха пред миграционната работа в Донецк Опашки за съветски паспорти се извиха пред миграционната работа в Донецк
Жители на самопровъзгласилата се Донецка Народна република в Източна Украйна започнаха да подават документи за съветски паспорти. Процедурата е опростена...

За малко е коментиран и отчетът на спецпрокурора Робърт Мълър за хипотетичната интервенция на Русия в президентските избори в Съединени американски щати от 2016 година.

Малко след диалога сред Путин и Тръмп на уеб страницата на Кремъл се появи информация за него. В него се показва, че с били разисквани двустранните връзки с акцент върху икономическото съдействие и е доказана общата настройка за активизиране на разговора в разнообразни области, в това число по въпросите на стратегическата непоклатимост.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР