Почти безоблачно беше днес с максимални температури от 22° до

...
Почти безоблачно беше днес с максимални температури от 22° до
Коментари Харесай

Затопляне утре, захлаждане през уикенда

Почти безоблачно беше през днешния ден с оптимални температури от 22° до 27°, като най-топло беше на морския бряг, като се изключи северното крайбрежие - Шабла - едвам 17°. Утре нещата ще се трансформират.

Вятърът към този момент стартира да се ориентира от югозапад и в по-голямата част от страната температурите ще бъдат още веднъж типични за лятото, от 28° до 31°, в София - 27°. По Черноморието се чака захлаждане - и температури сред 20° и 24°. Температурата на морската вода от 14° до 16°.

За тези, които ще стават рано, минималните температури ще бъдат сред 8° и 13°, в София - към 10°.

В планините - доста положителни условия за туризъм, по високите елементи - към момента при зимни условия, въпреки че сдържан краткотрайно мощен южен вятър ще продължи да топи интензивно към момента дебелата за сезона снежната завивка. И там ще доминира слънчево време с оптимални температури в курортите до съвсем 20°.

Затопляне се чака освен у нас, в по-голямата част от Балканите. Причината - транспорт на по-топъл въздух от югозапад, с който към полуострова още веднъж ще се придвижва сахарски прахуляк, само че този път без да доближи до нашата страна. В същото време от север към Централна Европа ще се спуска по-студен въздух и на следващия ден преваляванията от дъжд тук-там в Германия ще минават в сняг. Слабо стопляне се чака във Франция и на Британските острови, където температурите ще останат доста по-ниски от нормалните за сезона. Дъждовно и прохладно ще бъде в Полша, Австрия,Чехия, както и в северозападните региони от Балканите.

И у нас, още през нощта против събота, вятърът ще се ориентира от северозапад, с него ще нахлува по-студен въздух и в събота се чака значително захлаждане. Ще има и региони с превалявания, съпроводени от гръмотевици. В неделя намаляване се чака и при минималните температури и в обособени региони са вероятни слани. Ще бъде слънчево, само че още по-хладно. През идващите дни едва покачване се чака единствено при оптималните температури
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР