Почти без промени в челните позиции Движението за права и

...
Почти без промени в челните позиции Движението за права и
Коментари Харесай

В седем района ДПС смени водачите си на листи, но Пеевски пак ще е начело в два

Почти без промени в челните позиции Движението за права и свободи (ДПС) ще взе участие на парламентарните избори на 2 април. Размествания има в четирите софийски региона, във Варна, Кюстендил и Перник. Това се схваща от на уеб страницата на Движение за права и свободи. Срокът за партиите и обединенията да записват кандидатдепутатските си листи е през днешния ден, 28 февруари.

В 23 многомандатен изборен регион (МИР) вместо Едиз Саидов отпред на листата застава Валентин Тончев. Той е някогашен външнополитически консултант в Европейския парламент на евродепутата от Движение за права и свободи Илхан Кючуков. Тончев за първи път застава отпред на листа, до момента в който Едиз Саидов за повторно ще оглави листа - този път в 24 МИР София . Саидов е бил парламентарен помощник на някогашния народен представител Айхан Етем, изпъден от партията дружно с Лютви Местан. Саидов измества от челната позиция в 24 МИР Ертен Анисова. В 25 МИР в столицата вместо дългогодишният народен представител, някогашен министър и специалист по обществените въпроси Хасан Адемов, който на предходния избор не съумя да влезе в Народното събрание, първи в кандидатдепутатския лист на Движение за права и свободи е Цветан Енчев, който пък обичайно водеше в София област. Вместо него там ще се яви някогашния финансов министър в кабинета " Станишев " Петър Чобанов.

Във Варна вместо дългогодишния народен представител на придвижването Ерджан Ебатин лидер ще бъде някогашния министър без портфейл от кабинета " Станишев " и някогашен евродешутат Филиз Хюсменова. В Кюстендил и Перник двамата досегашни водачи Александър Несторов и Шейхриар Златарска разменят местата си.

Без изненада глобеният по световния закон " Магнитски " листите в Благоевград и Пазарджик. Йордан Цонев е отпред във Велико Търново, а ръководителят на партията Мустафа Карадайъ резервира водачеството си в Кърджали и Шумен.

Ето кои са всички водачи:

Благоевград: Делян Пеевски
Бургас: Севим Али
Варна: Филиз Хюсменова
ВеликоТърново: Йордан Цонев
Видин: Станислав Анастасов
Враца: Цветан Енчев
Габрово: Юсеин Вейселов
Добрич: Ертен Анисова
Кърджали: Мустафа Карадайъ
Кюстендил: Александър Несторов
Ловеч: Станислав Анастасов
Монтана: Димитър Аврамов
Пазарджик: Делян Пеевски
Перник: Александър Несторов
Плевен: Марио Рангелов
Пловдив-град: Танер Али
Пловдив област: Рамадан Аталай
Разград: Ахмед Ахмедов
Русе: Ализан Яхова
Силистра: Джевдет Чакъров
Сливен: Хатидже Георгиева
Смолян: Хайри Садъков
София-МИР 23: Валентин Тончев
София-МИР 24: Едиз-Ханиф Саидов
София-МИР 25: Цветан Енчев
София-област: Петър Чобанов
Стара Загора: Халил Летифов
Търговище: Джейхан Ибрямов
Хасково: Сезгин Мехмед
Шумен: Мустафа Карадайъ
Ямбол: Петър Чобанов
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР