Почти 90% от света отчита по-бавен икономически растеж и тази

...
Почти 90% от света отчита по-бавен икономически растеж и тази
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева даде специална пресконференция във Вашингтон

Почти 90% от света регистрира по-бавен стопански напредък и тази наклонност ще продължи и през идната година. Това демонстрират данните на Международния валутен фонд. По-рано през днешния ден на специфична конференция във Вашингтон изпълнителният шеф на институцията Кристалина Георгиева отговори на въпроси на публицисти от целия свят.

Основните тематики бяха освен световното развиване, само че също по този начин премахването на комерсиалните наказания и Брекзит като Георгиева съобщи, че излизането на Англия от Евросъюза при всички случаи с или без договорка внася неустановеност в икономическата среда.
Кристалина Георгиева, изпълнителен шеф на Международния валутен фонд: Както знаете и досега прогнозирахме по-бавен световен напредък на международната стопанска система както за тази, по този начин и за идната година. 3% през тази година и 3,4% през 2020 година. И при двата случая, това е намаляване на прогнозите, които обявихме през април. Измерено през брутния вътрешен артикул на страните, съвсем 90 на 100 от страните регистрират намаление на растежа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР