Почти 9 години след като асансьор падна в Майчин дом,

...
Почти 9 години след като асансьор падна в Майчин дом,
Коментари Харесай

Правосъдие на време - има наказани за падналия асансьор в Майчин дом

Почти 9 години откакто асансьор падна в " Майчин дом ", към този момент има осъдени – с административна глоба.
Наложени са четири санкции, всяка по 3000 лв., на четирима души - доцент Виктор Златков, изпълнителен шеф на лечебното заведение по това време, Красимир Паунов - притежател на Едноличен търговец " МБ 97-Красимир Паунов " - компанията, наета за ремонт и поддръжка на асансьора, Галин Стоянов - контрольор от държавния механически контрол, който отговарял за злощастния асансьор, и Николай Костевски - шеф на отдел " Управление на собствеността " в " Майчин дом ".
Пред Българска национална телевизия от " Майчин дом " обясниха, че асансьорите към този момент имат устройства, които ги блокират, в случай че се качат повече хора и има по-голям товар, в сравнение с е указано. Става въпрос за до 320 кг. Такива устройства е трябвало да има още преди 8 години, само че тогава е нямало.
Инцидентът стана на 2 март, 2010 година. Заради скъсано въже асансьорът пропадна в шахтата, до момента в който в него се возеха 12 души, 9 от които бременни дами след 7-ия месец. Делото почна през 2012 година, само че свърши чак в този момент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР