Почти 80 самолета на руски авиокомпании са били арестувани в

...
Почти 80 самолета на руски авиокомпании са били арестувани в
Коментари Харесай

Русия загуби 78 самолета заради санкциите

Почти 80 самолета на съветски самолетни компании са били задържани в чужбина поради антируските наказания, сподели министърът на превоза на Русия Виталий Савелиев, представен от " Интерфакс "

" Имахме общо 1367 самолета в страната (преди глобите - ИФ). Загубихме 78 самолета, те бяха задържани по време на нашите полети ", сподели Савелиев по време на съвещание на Комисията по икономическа политика на Съвета на федерацията. Лайнерите са задържани, в това число в страни, другарски на Руската федерация - в Турция, Азербайджан, Армения, означи той.

Според Савелиев Руската федерация се пробва да договаря със западни лизингови компании за закупуване на самолети, само че те не са склонни на договаряния. При тези условия Руската федерация е почнала да трансферира флота си в съветския указател.

" Вече сме трансферирали (в съветския указател - ИФ) съвсем 800 самолета, застраховаме ги в съветски презастрахователни компании, каквито има при Централната банка - самолетите остават. Търсим законни способи да преговаряме с лизингодателите и да разгадаем този въпрос, само че към този момент това не е допустимо. Там има възбрана и искане за връщане (на самолетите), не желаят да влизат в договаряния за отплата за заплащането им и за закупуването им от тях от съветски самолетни компании ", сподели Савелиев.

" Въпреки това ние не губим вяра и не ги даваме (самолетите). Защото да се откажем от тях значи да се останем без авиация. Вие разбирате това и по тази причина държавното управление взе такова решение ", добави той.

Полетите не престават, само че на избран стадий превозвачите ще се нуждаят от елементи за самолети, призна министърът. По думите му управляващите търсят решение на този въпрос, като сега се концентрират върху опита на Иран, който от доста години е под наказания.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

Безпрецедентните интернационалните наказания против Русия включват възбрана за продажба на западни самолети - " Боинг ", " Еърбъс " и други, както и елементи за тях.

Преди две седмици стана ясно, че Китай е отказал да доставя самолетни елементи за Русия. Това се оказа тежък удар за Русия, която очакваше посредством Китай да заобиколи глобите.

Санкциите против Русия ще имат по-големи последствия от тези против Иран или Северна Корея, поради размера на нейния пазар и зависимостта ѝ от западни снабдители, считат анализатори.

" Тъй като западните лизингодатели също желаят да приберат самолетите си, предоставени на съветски превозвачи, съветският авиационен бранш върви към ситуацията на Северна Корея ​​пише анализаторът на Vertical Research Partners Роб Сталард.

На Русия се падат към 6% от потенциала на самолетните компании в света през 2021 година, спрямо 4% през 2019 година, с помощта на мощното си релативно показване по време на пандемията, съгласно консултантите на IBA.

Авиокомпаниите на страната разполагат с общо 332 самолета Boeing и 304 Airbus, което съставлява към две трети от авиационния флот на Русия, демонстрират данните на Cirium Fleets.

Пътническите самолети са обект на непрекъснат контрол, вариращ от ежедневни инспекции до сериозна поддръжка на всеки шест години.

Те са направени от стотици хиляди елементи. Въпреки че по-рутинните проблеми може да не изискват неотложно оставане на земята на въздухоплавателно средство, при изискване че казусът бъде решен след избран брой дни, някои елементи остават безусловно нужни, с цел да може самолетът да лети.

Самолети, благосъстоятелност на съветски самолетни компании, могат да летят, до момента в който имат задоволително елементи на склад, само че превозвачите може да имат проблеми с обслужването на самолетите си в региони на света, които към момента одобряват съветски самолети, като се има поради, че сервизите би трябвало да употребяват утвърдени елементи за замяна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР