Почти 80% от работниците в целия свят, или 2,7 милиарда

...
Почти 80% от работниците в целия свят, или 2,7 милиарда
Коментари Харесай

80% от работната ръка по света е засегната от вируса

Почти 80% от служащите в целия свят, или 2,7 милиарда души, са прекратили напълно или отчасти работа заради пандемията на ковид COVID-19, заяви Learnbonds.

Ограниченията в ежедневния живот, които имат за цел да лимитират разпространяването на вируса, доведоха до закриването на доста компании - за непрекъснато или най-малко краткотрайно, съгласно отчет на Международната организация на труда (МОТ), която е част от Организацията на обединените народи.

В него се споделя, че 81% от 3,3 милиарда служащи по света са били наранени от изключителните обстановки, което е забавило икономическата интензивност на всички места.

Икономистите се притесняват, че светът може да изпадне в тежка криза през второто тримесечие на годината, като компаниите са принудени да уволняват чиновници, които от своя страна би трябвало да заплащат сметки, да си заплащат ипотеките и заемите, което би било непостижимо за тях в такава обстановка.

Очаква се изключителната обстановка да докара до стесняване на работното време с към 6,7% по целия свят през второто тримесечие на 2020 година. Това значи 195 милиона служащи на цялостен работен ден да изгубят работата си. Предполага се, че най-засегнатият район са арабските страни с 8,1% спад на работното време или пет милиона служащи по-малко.

" Работниците и предприятията са изправени пред злополука, както в развитите, по този начин и в разрастващите се стопански системи ", сподели генералният шеф на МОТ Гай Райдър.

Секторите на стопанската система страдат по разнообразни способи. Повечето компании не са в положение да работят при тези условия поради многочислените резултати в други области на стопанската система. Една от най-тежко засегнатите области е туристическата промишленост, защото световната карантина отстрани опцията множеството хора да се движат където и да е.

Също по този начин мощно наранени остават хранително-вкусовата индустрия, производството, търговията на едро и дребно, както и бизнес с недвижими парцели. Всички те съставляват близо 38% от световната работна мощ, като 1,25 милиарда души работят в тези промишлености.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР