Почти 80 на сто от гърците се затрудняват да си

...
Почти 80 на сто от гърците се затрудняват да си
Коментари Харесай

Гърците не могат да си плащат сметките

Почти 80 на 100 от гърците се затрудняват да си заплащат сметките, сочат данни на Евробарометър, оповестява гръцкото икономическо издание „ Икономикос тахидромос “.

Според изследването, направено в интервала януари-февруари тази година, гръцките семейства са изправени пред съществени стопански компликации.

Още преди войната в Украйна 85 на 100 от гърците са считали, че качеството живота се е влошило.

Гръцки жители всеобщо зареждат горива в България

Почти 90 на 100 от интервюираните са декларирали, че икономиката не е в положително положение. Това е най-високият % в Европейски Съюз, където на това мнение са приблизително 27,59 на 100 от европейците.

Малко над половината жители споделят, че са доволни от качеството на всекидневния си живот, а 83 на 100 считат, че ситуацията, в което се намира Гърция, не е приемливо.

 istock istock
49 на 100 от гръцките домакинства не са сигурни, че могат да покрият разноските си.

В Гърция ограничиха пазаруването на олио, брашно и захар

Наблюдава се растеж в % на тези, които се затрудняват да заплащат сметките си. Преди нахлуването на Русия в Украйна и наложените от Запада наказания против Москва 77 на 100 от интервюираните декларират, че мъчно покриват разноските си. Средният за Европейски Съюз % е 33 на 100.

Едва 23 на 100 споделят, че не срещат никакви усложнения при заплащането на сметките си, само че още веднъж разликата с Европейски Съюз е огромна. По този индикатор междинният за Европейски Съюз % е 66 на 100, отбелязва изданието.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР