Почти 80 на сто от гърците се затрудняват да си

...
Почти 80 на сто от гърците се затрудняват да си
Коментари Харесай

Почти 80% от гърците се затрудняват да си плащат сметките

Почти 80 на 100 от гърците се затрудняват да си заплащат сметките, сочат данни на Евробарометър, оповестява гръцкото икономическо издание „ Икономикос тахидромос “.

Според изследването, направено в интервала януари-февруари тази година, гръцките семейства са изправени пред съществени стопански компликации.

Още преди войната в Украйна 85 на 100 от гърците са считали, че качеството живота се е влошило.

Почти 90 на 100 от интервюираните са декларирали, че стопанската система не е в положително положение . Това е най-високият % в Европейски Съюз, където на това мнение са приблизително 27,59 на 100 от европейците.

Малко над половината жители споделят, че са удовлетворени от качеството на всекидневния си живот, а 83 на 100 считат, че ситуацията, в което се намира Гърция, не е приемливо.

49 на 100 от гръцките семейства не са сигурни, че могат да покрият разноските си.

Наблюдава се растеж в % на тези, които се затрудняват да заплащат сметките си. Преди нахлуването на Русия в Украйна и наложените от Запада наказания против Москва 77 на 100 от интервюираните декларират, че мъчно покриват разноските си. Средният за Европейски Съюз % е 33 на 100.

Едва 23 на 100 споделят, че не срещат никакви усложнения при заплащането на сметките си , само че още веднъж разликата с Европейски Съюз е огромна. По този индикатор междинният за Европейски Съюз % е 66 на 100, отбелязва изданието.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР