Почти 60% от младите хора в Сърбия смятат, че страната

...
Почти 60% от младите хора в Сърбия смятат, че страната
Коментари Харесай

Според анкета две трети от младежите в Сърбия искат да напуснат страната

Почти 60% от младежите в Сърбия считат, че страната се нуждае от мощен водач, който да следват хората, до момента в който през 2017 година 39% са били на това мнение. Това беше очебийно при представянето на Алтернативния отчет за ситуацията и потребностите на младежта в Сърбия, на Младежката организация на Сърбия, съобщи БГНЕС. 
Според изследване от май-юли единствено главата на Сръбската православна черква патриарх Ириней е оценен с 2,1 (по канара от 1 до 5), министърът на младежта и спорта Ваня Удович - с 2, до момента в който президентът Александър Вучич е със междинен рейтинг от 1,6.
В изследването са взели участие 1 238 души на възраст сред 15 и 30 години.
От тях 71% не имат вяра, че в Сърбия съществува независимост на медиите. По-малко от една четвърт от интервюираните са дали отговор положително за Европейския съюз, до момента в който над една трета са дали отговор отрицателно.
Присъединяването на Сърбия към Европейски Съюз е подкрепено от 38% от младежите, което е съвсем 5% по отношение на предходната година. Тази година анкетата сподели за първи път по-висок % съперници на влизането на Сърбия в Европейски Съюз измежду младежите - 40 % от интервюираните.
Само един от четирима младежи считат, че би било по-добре да живеят в Сърбия, в случай че бяха част от Европейски Съюз, до момента в който съвсем толкоз имат вяра, че животът ще бъде по-лош. Близо две трети от интервюираните възнамеряват да изоставен Сърбия.
Повечето смятат, че персоналните познанства и контакти и участието в политическа партия е по-важно за приемане на работа, в сравнение с образованието. Техният мироглед е, че висшето обучение е дискредитирано от подправени дипломи и фантомни частни колежи и че младежите отиват в чужбина, тъй като знанията им са ценени там.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР