Почти 50% от всички хора в света страдат от главоболие.

...
Почти 50% от всички хора в света страдат от главоболие.
Коментари Харесай

Необичайни фактори, които причиняват главоболие

Почти 50% от всички хора в света страдат от главоболие. Главоболието е в листата на Световната здравна организация за първите 10 (сред мъжете) и 5 (сред жените) най-често срещани проблеми. В тази публикация сме събрали някои от необикновените аргументи за главоболие, разбрахме за другите типове главоболия и имаме някои оферти по какъв начин да се отървете от главоболието.

1. Слънчева светлина и недостиг на витамин D
Дефицитът на витамин D покачва риска от хронични главоболия.
Учените са анализирали серумните равнища на витамин D при почти 2600 души. Хората с най-ниски серумни равнища на витамин D са склонни към хронично главоболие повече от другите. Хроничните главоболия също са по-често срещани при мъжете, които са били изследвани през зимния сезон, защото тогава има по-малко слънчева светлина.

2. Ярка светлина
Хората, които изпитват главоболие, постоянно се пробват да избегнат ярка светлина и да прекарват повече време в тъмни стаи. Изследвания откриха нови връзки сред невроните в очите и невроните в мозъка, които управляват сърдечен темп, зной, отмалялост и гадене.
В допълнение към обстоятелството, че ярката светлина може да бъде причина за главоболие, пациентите страдат от неспокойствие, яд, безпокойствие и обезсърчение. Участниците в проучването загатват също, че изпитват непрекъснат дискомфорт, гадене и зной.

3. Гръмотевици и светкавици
Учените от Университета в Синсинати употребяват математически модели, с цел да дефинират дали самата мълния е повода за нарасналата периодичност на главоболието или дали може да се припише на други атмосферни фактори. Резултатите демонстрират 19% нарастване на риска от главоболие при светкавици, даже след отчитане на атмосферните фактори. Това допуска, че мълнията има собствен личен неповторим резултат върху хората и тяхната сензитивност към главоболие.
Джефри Мартин показва, че точните механизми, посредством които светкавицата и такива метеорологични фактори като мокрота и барометрично налягане провокират главоболие, са незнайни. Въпреки това, това изследване демонстрира връзките сред мълнията и появяването на главоболие.

4. Депресия и тревога
588 пациенти, страдащи от главоболие, взеха присъединяване в изследване, извършено в Тайван. В множеството случаи тревогата, депресията и нездравословният сън са главните аргументи за болката.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР