Почти 44% от лекарите в САЩ страдат от нервно пренапрежение,

...
Почти 44% от лекарите в САЩ страдат от нервно пренапрежение,
Коментари Харесай

Лекарите в САЩ страдат от нервно пренапрежение и депресии

Почти 44% от лекарите в Съединени американски щати страдат от нервно пресилване, а 15% - от депресии или мислят за самоубийство, сочи изследване на "Медскейп ", съобщи Ройтерс.
По един доктор се самоубива всеки ден в Съединени американски щати, което е повече от самоубийствата при хора с друга специалност и два пъти по-високо равнище от междинното за страната.
В изследването на "Медскейп " е открито, че множеството лекари се борят със напрежението с физически извършения (51% от мъжете и 43% от жените), като лекарките избират да си приказват с другари и родственици (52% от дамите и 37% от мъжете). Яденето на нездравословна храна оказва помощ в превъзмогването на нервното напрежение при 38% от дамите и 27% от мъжете. Пиенето на алкохол - при 23% от мъжете и 21% от дамите.
Административният товар е съществена причина за напрежението при лекарите - 59% са го сложили преди всичко. Продължителното работно време е на второ място - то е посочено от 34% от запитаните. Електронното досие на пациента също поражда непостижимо напрежение съгласно 32% от лекарите. Недостатъчното възнаграждение е стресов фактор за 29% от докторите и възприятието, че "са просто механични детайли в машината " спохожда 20% от запитаните.
Въпреки анкетата не е съдържала въпроса по какъв начин лекарското неодобрение въздейства върху пациентите, Лесли Кейн - старши шеф в "Медскейп " отбелязва, че 14% от лекарите позволяват неточности, които нормално не вършат, 16% показват на глас своето неодобрение пред пациентите, а 26% са невнимателни при чуване на недоволствата и описанието на заболяването.
Депресията при лекарите утежнява техните връзки с сътрудниците и другите здравни служащи - 47% от лекарите, показват, че губят самообладание и избухват, а други 40% показват неудовлетворението си пред своите сътрудници и сътрудници.
Проучването е обхванало 15 000 лекари от 29 разнообразни специалности в Съединени американски щати.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР