Почти 4 млн. лв. е стойността на изгорялата стока след

...
Почти 4 млн. лв. е стойността на изгорялата стока след
Коментари Харесай

Собственичката на изгорелия склад: Пожарът е умишлен

Почти 4 млн. лева е цената на изгорялата стока след пожара в склад на верига магазини за цигари, алкохол и хранителни стокина в кв. "Красна поляна ".

Това заяви собственичката на склада Татяна Павлова в предаването "Събуди се " по NOVA.

Според нея пожарът е тенденциозен

и складът е бил разпален от няколко страни, с цел да изгори цялото помещение.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ИНЦИДЕНТА В ГАЛЕРИЯТА

Павлова съобщи, че не е получавала закани. Преди време имала информация, че ще бъде хвърлена бомба в магазин от веригата ѝ в "Красна поляна " и тя подала сигнал в полицията.

"Стоим добре на пазара и може би сме съперника компания ", разяснява още собственичката.

Пожарът избухна в петък вечерта към 20 ч. Веднага бяха ориентирани 10 пожарни екипа и коли за спешна помощ, а мястото бе отцепено от полиция.



Пострадали са леко двама души от обгазяване.

В непосредственост до случая се намира болница "Надежда ", от която бяха евакуирани в северната част на постройката 67 пациенти, измежду тях 29 новородени, предвид на тяхната сигурност.

"Беше ужасно. Аз персонално не бях виждала подобен пожар. Пламъкът беше голям. За благополучие вятърът беше с нас и духаше към кв. "Овча купел ". Молихме се да не обърне посоката си, тъй като тогава имаше действителна заплаха да ни засегне. Въпреки това част от екипа ни започнаха да подкрепя дейностите на пожарникарите. Започна обливането на постройката ни с пожарните маркучи, които имаме в болничното заведение, с цел да създадем една преграда, която да защищити болничното заведение от стихията, която бушуваше на открито, която беше доста страшна. Нашите старания бяха подкрепени от доброволци и бащи, които пристигнаха да видят и успокоят дамите си ", описа Даниела Генчева, която работи в пиар отдела на болничното заведение.

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че няма данни за утежняване качеството на въздуха в резултат на пожара.

За още настоящо наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР